ЄвроЛунін: в Іспанії присвятили матеріал голкіперу Реала та збірної України

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
70
1 голос
ЄвроЛунін: в Іспанії присвятили матеріал голкіперу Реала та збірної України
Андрій Лунін. Фото: Реал
Іспанська преса вражена виступами українського голкіпера мадридського Реала та нашої національної збірної Андрія Луніна і саме тому присвятила воротарю окремий матеріал.

Журналісти видання As у матеріалі, який вони назвали ЄвроЛунін, вважають, що зробити нинішній сезон ще краще Андрію Луніну буде надзвичайно важко, адже він вже закріпився у складі мадридського Реала та допоміг збірній України вийти на Євро-2024.

Іспанці відзначають, що для голкіпера це буде перший чемпіонат Європи і наш співвітчизник може заявити про себе у весь голос.

Джерело стверджує, що Реал хоче подовжити контракт з Луніним, адже не знає, у якій формі після травми буде Тібо Куртуа. Але насильно тримати українця в Мадриді не будуть, бо розуміють, що на його трансфері зможуть гарно заробити.

«Якщо він піде наступного літа, то буде проданий за значну суму. Цей виступ з Україною, плюс чемпіонат Європи, плюс два титули, які він прагне завоювати до літа (Ліга чемпіонів і Ла Ліга) у свої 25 років, можуть підняти його ціну до небес».

Наші іспанські колеги впевнені, що вершкові готові до будь-якого розвитку ситуації з Луніним і вже починають шукати голкіпера, який буде схожий на українця у часи, коли той тільки став футболістом Реалу.

«Мадридці готові до обох ситуацій і непомітно спостерігають за кількома воротарями, схожими на Луніна, коли той підписав контракт у 2018 році: дешеві, молоді та з потенціалом, який можна поступово відшліфувати у Вальдебебасі».

Журналісти відзначають, що у групі, де Україна грає з Бельгією, через травму Куртуа не буде неприємного протистояння голкіперів іспанського гранда, а всю увагу на турнірі отримає наш співвітчизник. 

  • Лунін в нинішньому сезоні провів 23 матчі в усіх турнірах, пропустив 19 голів та має десять «сухих» поєдинків.
  • Діючий контракт Андрія розрахований до 30 червня 2025 року.
  • Реал наразі посідає перше місце у Ла Лізі, набравши 72 очки за 29 зіграних турів.