Превʼю чемпіонату Італії: презентація всіх команд Серії А і прогноз на сезон 2024/2025 для Довбика та Малиновського

Аватар Юрій Шевченко Юрій Шевченко
1563
8 голосів
Превʼю чемпіонату Італії: презентація всіх команд Серії А і прогноз на сезон 2024/2025 для Довбика та Малиновського
Колаж: Спорт-Експрес
Футбольний путівник Європи на сайті Sport-express.ua: провідні українські журналісти представляють сезон 2024/2025 у найкращих чемпіонатах. Зараз Юрій Шевченко розбирає Серію А.

Артем Довбик дебютував у Ромі, Руслан Малиновський ввійшов у новий сезон із Дженоа, Віктор Коваленко повернувся в Аталанту. Серед суперників наших клубів – представники Серії А. Шахтар у Лізі чемпіонів зіграє Аталантою (вдома) та Болоньєю (на виїзді). Динамо в Лізі Європи буде протистояти Лаціо (вдома) та Ромі (в гостях).

До речі, наш сайт проводить конкурс прогнозів на матчі чемпіонату Італії. Участь у ньому безкоштовна, а ось найкращі учасники гарантовано отримають від нас гроші.

.Експерт із італійського футболу Юрій Шевченко ексклюзивно для сайту Sport-express.ua розібрав сезон 2024/25 у Серії А:

  • кожна команда представлена
  • всі головні трансфери висвітлені
  • зміни в клубах аргументовано оцінені
  • зірки названі та підсвічені
  • чемпіонат Італії з футболу повністю розкритий

ВЕНЕЦІЯ

Місце в минулому сезоні – 3 в Серії Бі

Венеція була за крок від прямого підвищення у класі, але не впоралася з тиском, програла два з останніх трьох матчів і фінішувала третьою. Довелося грати плей-оф, де команда Паоло Ванолі спочатку пройшла Палермо, а в фіналі здобула дуже важку перемогу над Кремонезе. В двох матчах був забитий лише один гол.

Трансферна кампанія – 4 з 10

Венеції, як і більшості команд, що переходять з Серії Бі до Серії А, потрібно було солідне підсилення, але керівництво клубу, здається, не впоралося з завданням. Втратили найкращого півзахисника – американець Таннер Тессманн захотів на підвищення, вів перемовини з Фіорентиною, але перейшов до Ліона. Новачків чимало, але ніхто не дає гарантій.

Гравці з чемпіонатів Бельгії та Польщі, орендована у Інтера молодь, експівзахисник Фіорентини Альфред Данкан як вільний агент, хавбек Ювентуса Ганс Ніколуссі Кавілья – потрібен час, щоб зрозуміти, хто з них може бути корисним Венеції, але ж часу немає.

Якими будуть в цьому сезоні

Надія Венеції – новий тренер, Еусебіо Ді Франческо. Колись він виводив Рому до півфіналу Ліги чемпіонів, але вже який рік поспіль намагається перезапустити кар’єру та відновити статус. Минулого сезону майже вийшло – Фрозіноне був яскравим, цікавим, але не втримався в вищій лізі, хоча мав шанси до останнього туру. Тепер Ді Франческо розпочинає все заново – також приймає головного аутсайдера, сподіваючись на сенсацію. Ідеї у Еусебіо цікаві, але клас гравців знову може стати проблемою. Прогноз – 20 місце.

Зірка

Нападник Венеції Жоел Пог’янпало став найкращим бомбардиром Серії Бі в минулому сезоні, забивши 22 голи. Він залишається головною надією команди в атаці, але є сумніви, щодо результативності на рівні вищої ліги. Адже фіну вже 30, він чимало забивав у Туреччині за Різеспор, а ось в Бундеслізі, в Баєрі та Уніоні нічого подібного не виходило.

КОМО

Місце в минулому сезоні – 2 в Серії Бі

У середні листопада минулого року Комо несподівано звільнив Морено Лонґо. Це було дуже дивне рішення, адже команда, що в чемпіонаті 2022/23 фінішувала 13-ю, йшла на сьомому місці, програвши лише три з 12 матчів. Втім, амбіції керівництва потребували ще більш яскравих результатів, а над медійним образом треба було працювати. Тож тренером став Сеск Фабреґас. Іспанець не мав ліцензії, тож офіційно його призначити не могли – Сеск працював у дуеті з валійцем Осіаном Робертсом. За період після звільнення Лонґо Комо став найкращою командою ліги, а в останніх турах все ж таки видряправся на друге місце.

Трансферна кампанія – 6 з 10

Літо у Комо – дуже дивне. У команди два десятки новачків, і серед них можна знайти дуже різні профілі. Є друзі тренера: Пепе Рейна, Альберто Морено, Сержі Роберто. Є суперзірка-вільний агент – Рафаель Варан. Є гравець, що колись був бомбардиром і, можливо, навіть ще буде – Андреа Белотті. Є молодь з Ман Сіті та Реалу: Максімо Перроне та Ніко Пас. Є гравець олімпійської збірної Ірану. І ще купа гравців з різних чемпіонатів: Німеччини, Бельгії, Австрії, Греції.

Все це дуже хаотично та з дуже незрозумілими перспективами. CEO Комо Денніс Вайз, екскапітан Челсі, навіть звільнився до старту сезону, заявивши, що “клуб обрав шлях Сеска”. Це точно стосувалося трансферів, адже є інформація, що частина керівництва хотіла зробити ставку на поступовий прогрес і молодих гравців. А вийшло зовсім не так.

Якими будуть в цьому сезоні

Робити прогноз щодо Комо складно, адже новачків дуже багато – невдовзі це буде зовсім не та команда, що починає сезон. Про це навіть каже сам Фабреґас – мовляв, два-три місяці, і лише тоді всі побачить, яким має бути Комо. Зробити сильну команду вже під час сезону – це дуже складна робота, і незрозуміло, чи готовий до неї сам Сеск. Тож тут може бути багато варіантів. Не здивує спокійний фініш у середині таблиці, так само не здивує і виліт, адже настільки масштабна революція – величезний ризик. Прогноз – 17 місце.

Зірка

Варан та Рейна – справжні зірки, світового рівня. Але зірка Комо – Патрік Кутроне. Місцевий хлопчик повернувся до рідної місцини, не закріпившись в Мілані, Фіорентині, Валенсії, Вулвз. У минулому сезоні нападник був визнаний найкращим гравцем Серії Бі, і символічно, що саме він забив перший гол Комо в новому чемпіонаті – в матчі з Кальярі.

ПАРМА

Місце в минулому сезоні – 1 в Серії Бі

Парма вилетіла з Серії А у 2021-му, мала плани повернутися одразу, але застрягла в середині таблиці. Новий проєкт розпочався влітку 2022-го, коли клуб запросив Фабіо Пекк’ю – той заради Парми навіть залишив Фрозіноне, що підвищив у класі. З першої спроби не вийшло – четверте місце і виліт у плей-оф. З другої – легко, Парма виграла чемпіонат, програвши лише чотири рази.

Трансферна кампанія – 7 з 10

Парма зберегла всіх ключових гравців, що зробили команду чемпіоном Серії Бі, і точково підсилилася. Це зовсім інша стратегія, ніж у Венеції та Комо, – більше схоже на те, що робила минулого літа Дженоа.

Воротар Зіон Сузукі, якого взяли у бельгійського Сент-Трюйдена за 7.5 млн, став основним і вже провів пару топових матчів у Серії А. Під ротацію прийшли вінгери Понтус Алмквіст та Маттео Канчелльєрі, що минулий сезон відіграли за Лечче та Емполі відповідно. Найдорожчий трансфер стався в останній день вікна – опорний півзахисник Мандела Кейта з Антверпена за 12 млн євро.

Тож Парма не руйнує сильну зіграну команду, а просто додає глибини, різноманіття та класу. Рідкісній підхід, коли мова про новачка ліги.

Якими будуть в цьому сезоні

Перевага Парми над Комо та Венецією – тренер, що працює з командою два роки. Фабіо Пекк’я каже, що, наприклад, перемога над Міланом, його не дивує, адже заради цього й працювали – щоб вигравати в Серії А. Хрестоносці – дуже цікавий і, що головне, зіграний колектив, який в такому вигляді відіграв уже два чемпіонати. Тож команда розвивається поступово, без якихось кардинально нових векторів, спокійно та виважено. І це хороший фундамент для вдалого сезону. Прогноз – 11 місце.

Зірка 

Деніс Ман був найкращим бомбардиром Парми в минулому чемпіонаті – 11 голів. За два тури Серії А румун має вже два – забив Фіорентині та Мілану. Швидкий правий вінгер – той гравець, навколо якого будується гра Хрестоносців в атаці. Він у команді вже п’ятий сезон, тож робить різницю не лише завдяки результативності, але й завдяки статусу та досвіду.

ЕМПОЛІ

Місце в минулому сезоні – 17

У середині січня Емполі йшов 19-м. Довелося змінювати тренера вдруге за сезон. Покликали Давіде Ніколу – майстра порятунків, що зробив собі ім’я, підбираючи команди в дуже складних ситуаціях та, переважно, залишаючи їх у вищій лізі. Спрацювало і цього разу. У другому колі Емполі взяв 23 очки – показник міцного середняка. Ще й пощастило – в останньому турі перемогли немотивовану Рому, а головний конкурент, Фрозіноне, програв. 

Трансферна кампанія – 5 з 10

Нікола не залишився – його переманив Кальярі. Емполі призначив Роберто Д’Аверсу, і це окреслює амбіції команди, адже той останнім часом працював з командами, що намагаються не вилетіти. Трансфери теж не вражають. Пішла орендована молодь, що належала топовим клубам, на її місце прийшла інша молодь з грандів: нападники Лоренцо Коломбо та Себастьяно Еспозіто з Мілана та Інтера відповідно. Сіре літо сірого клубу.

Якими будуть в цьому сезоні

Емполі продовжує існувати без чіткої стратегії – своїх вихованців регулярно не продають, гроші не заробляють, орендують, віддають, орендують знову. За рахунок чого клуб хоче (і чи хоче взагалі?) прогресувати – зрозуміти важко. Тож основне завдання те саме – не вилетіти. Якщо пощастить – забезпечити собі спокійні останні тури. Втім, Д’Аверса цього не гарантує і можна передбачити, що знову доведеться змінювати тренерів протягом сезону. Прогноз – 16 місце.

Зірка

Цей сезон має стати проривом для Якопо Фацціні. 21-річний півзахисник у першій команді вже третій сезон, стабільного місця в основі досі не мав, але, схоже, Д’Аверса на нього розраховує. Тож у хлопця є шанс показати себе та вирватися в клуб з верхньої половини таблиці.

КАЛЬЯРІ

Місце в минулому сезоні – 16

До Кальярі в минулому сезоні було багато уваги через тренера. Клаудіо Раньєрі повернувся на Сардинію, де починав ще в 80-х. Тож хоча б легендарна особистість на чолі вже робила Кальярі цікавим проєктом. Та ще й сезон вийшов яскравим та драматичним. Був момент, коли россоблу опинилися в зоні вильоту, Раньєрі подав у відставку. Втім, гравці вмовили Клаудіо залишитися, пообіцяли боротися і виконали обіцянку. Кальярі врятувався, Раньєрі плакав і заявив, що це була остання його робота тренером на клубному рівні. А, можливо, й останні взагалі.

Трансферна кампанія – 6 з 10

Кальярі має дві відчутні втрати: півзахисник/захисник/вінгер, людина-універсал Наїтан Нандес поїхав до Саудівської Аравії, а найкращий центральний захисник команди Альберто Доссена перейшов до Комо. Натомість сарди підписали низку гравців, загальний рівень яких, можливо, не для команди, що має спокійно почуватися в середині таблиці, але при певних обставинах багато з них можуть стати важливими і корисними. 

Виділити варто центрального захисника Себастьяно Луперто з Емполі, нападника Роберто Пікколі, що його орендували в Аталанти, півзахисника Джанлуку Ґаетано з Наполі. Повернувся гравець збірної Румунії Разван Марін, і це точно підсилення для центра поля. Але загалом завдяки змінам цього літа Кальярі не зробить помітний крок уперед.

Якими будуть в цьому сезоні

Після відходу Клаудіо Раньєрі Кальярі запросив Давіде Ніколу, що врятував від вильоту Емполі. Тому проєкт сардів видався цікавішим, тож він перебрався з Тоскани на острів. Нікола – досвідчений та освічений тренер, але є нюанс. Майже всі його досягення – це порятунки команд, що він очолював протягом сезону. За останні шість років “стартував” Нікола лише один раз – з Салернітаною у 2022-му. Його звільнили в лютому. Тож дуже цікаво подивитися, як кризовий тренер працює не в кризовий момент. Нікола чудово може оперативно покращити ситуацію, але який він у плануванні – це інтрига. Прогноз – 15 місце.

Зірка

Ще не зірка, але потенційно дуже перспективний гравець – анголець Зіту Лувумбу. Вінгеру 22, він вже відіграв за Кальярі два сезони, в минулому дебютував у Серії А, забив чотири голи і віддав п’яти асистів. Нестандартний футболіст зі сміливими ідеями, швидкість, технікою, ривком. Цей сезон точно буде шансом спробувати потрапити до великого клубу.

УДІНЕЗЕ (УДІНЕ)

Місце в минулому сезоні – 15

Минулий сезон був найгіршим для Удінезе за вісім років. Команда йшла біля зони вильоту, був момент, коли здавалося, що вони не врятується, але запрошення Фабіо Каннаваро несподівано спрацювало. Чемпіон світу-2006 був третім тренером команди за сезон, і у вирішальний момент змусив її проявити характер, якого дуже не вистачало протягом усього року. Власник Джампаоло Поццо сказав, що йому дуже соромно, і пообіцяв зробити все, щоб Удінезе не нервував через загрозу вильоту. Перший крок здивував – з Каннаваро попрощалися.

Трансферна кампанія – 5 з 10

Удінезе залишили одразу чотири гравці, які були основними та важливими в минулому сезоні. Аргентинець Роберто Перейра пішов як вільний агент, центрального захисника Неуена Переса забрав Порту, опорник Волас захотів додому та став гравцем Крузейро, а Лазар Самарджич, зрештою, пішов на підвищення – до Аталанти.

Номінально їх замінили, але щодо якості можна буде робити висновки згодом, бо більшість новачків – нові обличчя для Серії А: з Бельгії, Польщі, Швеції, Чілі тощо. Чілі – це не лише про Алексіса Санчеса, адже прийшов ще й молодий Даміан Пісарро. Повернення Санчеса, що 13 років тому з Удінезе розпочав свою подорож по топових клубах, безумовно, топова подія. Хоч наразі Алексіс навряд чи претендує на місце в старті, але це підписання – гарний маркетинговий хід + точно корисно для глибини атаки.

Якими будуть в цьому сезоні

Новий тренер Удінезе – чи не головна загадка сезону, адже хто такий Коста Руняїч, в Італії не знають. Німець, що останні роки працював у Польщі, сказав, що він давно знайомий з родиною Поццо, тож дуже приємно тепер працювати на них. 

Руняїч вже змінив Удінезе, сказав, що команда грала занадто обережно, футбол має бути більш атакувальним, більш сміливим. Фріульці перейшли з 3-5-1-1 на 3-4-2-1, Коста додав одного гравця в напад і каже, що хоче дарувати вболівальникам радість. Було б гарно, адже в минулому сезоні емоції Удінезе продукував лише негативні емоції. Прогноз – 12 місце.

Зірка

Флоріан Товен отримав десятий номер та капітанську пов’язку. Колись один з найсперспективніших гравців Європи, якого порівнювали з Франком Рібері, знаходить себе після травм та поїздки до Мексики. Товену лише 31, хоча він і видається ветераном через те, наскільки насиченою є його кар’єра. За словами Руняїча, він вирішив, що француз потребує більшої відповідальності, тож тепер Флоріан – лідер, який має вести команду за собою.

ЛЕЧЧЕ

Місце в минулому сезоні – 14

Лечче, як і багато команд, що фінішували в другій половині таблиці в минулому чемпіонаті, пройшов шлях від дуже складної ситуації то полегшення, коли стало зрозуміло, що клуб залишається в Серії А. І для цього, звісно, треба було змінити тренера. Роберто Д’Аверсу звільнили в березні, коли результати були погані, а тренер ще й головою вдарив нападника Верони Тома Анрі. Лука Ґотті прийшов і владнав всі проблеми – 13 очок за 10 турів, тоді як за попередні 22 взяли лише 19.

Трансферна кампанія – 6 з 10

Легендарний директор Лечче Панталео Корвіно знову працює в своєму стилі – везе до Італії маловідомих гравців, хтось із яких обов’язково стане зіркою Лечче. Минулого року він знайшов Ненада Крстовича, цього разу набір також дуже різноманітний – є представники чемпіонатів Польщі, Португалії, Австрії, трьох дивізіонів Франції та навіть Анте Ребич, ексгравець Мілана.

Довіра до Корвіно є, тож серед десятка новачків точно будуть влучання, а згодом Лечче ще й заробить. Як от цього літа – Марина Понґрачича продали Фіорентині за 15 млн, Валентена Жендре Гоффенгайму за 8.5. Найдорожчий з тих, кого придбали – атакувальний півзахисник Філіп Мархвінський з Леха коштував 3 млн.

Якими будуть в цьому сезоні

Лечче програв два матчі на старті чемпіонату з загальним рахунком 0:6, проте Ґотті каже, що не переймається. Мовляв, від зустрічей з Аталантою та Інтером сезон Лечче залежати не може, очки треба набирати з іншими суперниками. А наразі головне – стати командою, зігратися, визначитися з основою. Футбол Лечче навесні, коли прийшов Лука, був простим, невидовищним, але ефективним. Навряд чи щось зміниться зараз, тож тренер має вибрати гравців, що старанно працюватимуть, а попереду – тих, хто допомагатиме Крстовичу забивати. Прогноз – 13 місце.

Зірка

Минулий чемпіонат Ненад Крстович розпочав з трьох голів за чотири матчі, і одразу пішли чутки, що вже взимку нападник може опинитися в топ-клубі. За наступні 34 тури він відзначився чотири рази, тож залишився в Лечче. Але потенціал чорногорець має, а для Лечче це гравець, що має робити більшу різницю, ніж в дебютному сезоні.

ВЕРОНА

Місце в минулому сезоні – 13

Історія Верони – найцікавіший сюжет минулого сезону. Першого лютого команда йшла за очко від зони вильоту, і її залишила ледь не половина гравців основи. Взимку керівництво вирішило розпродати головні активи, надія на порятунок була примарна, але якихось новачків тренеру Марко Бароні привезли, а він, поговоривши зі спортивним директором та командою, вирішив, що варто спробувати. За 16 матчів після закриття трансферного вікна Верона взяла 20 очок, це 11-й показник у лізі, на рівні Наполі та краще за Ювентус. Фінішували за три очки від зони вильоту, але ж 13-ми.

Трансферна кампанія – 5 з 10

Даніель Москера та Роча Лівраменто забили Наполі, Верона перемогла 3:0, але ж це не означає, що хлопці будуть стабільно відзначатися. Після чарівного порятунку потрібні були гарантії – футболісти з досвідом, готові до боротьби на виживання. Натомість у Верони знову надія, що все вийде, але ж шанси – 50 на 50.

Ситуація, як і в багатьох клубах з нижньої половини таблиці, – грошей небагато, тож шукаємо гравців деінде. Ось Лівраменто знайшли в Першій лізі Нідерландів, а Москеру – в Колумбії. Новачків майже два десятки, якісним та продуманий їхній вибір не видається. Хоча, зрештою, ставка на Хуан Кабаля та Тіджані Носліна, що пішли до Ювентуса та Лаціо відповідно, теж була лотереєю.

Якими будуть в цьому сезоні

Песимізму щодо Верони додає вибір тренера. Марко Бароні покликали до Лаціо, і від такого шансу той, звісно, не міг відмовитися. На його місце прийшов Паоло Дзанетті, що останнім часом не здобував успіху. З Венеції, яку він вивів до Серії А, Дзанетті звільнили, був непоганий сезон в Емполі, але потім звільнення вже в вересні. Тож це не той тренер, що дає гарантії та має великий досвід роботи з аутсайдерами. Йому треба будувати команду вже під час чемпіонату – не факт, що Паоло впорається. Все ж таки казки два сезони поспіль бувають рідко. Прогноз – 19 місце.

Зірка

У Вероні гравці рідко затримуються надовго, але Дарко Лазович у клубі вже шостий сезон. Серб – капітан, той, хто має допомогти тренеру зробити з групи футболістів команду, той, хто має допомагати нападникам забивати. У першому турі він вже має два асисти, і, принаймні, тут можна говорити про стабільність, бо Лазович має гарну статистику результативних передач чи не кожного року.

МОНЦА

Місце в минулому сезоні – 12

Монца дуже впевнено відіграла дебютний сезон у Серії А. Старт провалили, але потім призначили Раффаеле Палладіно, і з ним команда розквітнула. Завданням на наступний чемпіонат було не зробити надто багато кроків назад, але бьянкороссі знову мали дуже поважний вигляд. Палладіно якісно впорався зі змінами у складі, і Монца знову дала гарний результат – спокійно йшла в середині таблиці, без спадів та нервів.

Трансферна кампанія – 3 з 10

Але тепер, здається, буде складно. Влітку Монца відпустила найкращих футболістів. Мікеле Ді Ґреґоріо тепер воротар Ювентуса, Андреа Кольпані – гравець Фіорентини. Ніби втрата двох гравців не має бути трагедією, але для Монци вони були надзвичайно важливі. Ді Ґреґоріо був визнаний найкращим воротарем Серії А, Кольпані творив попереду, допомагаючи всім гравцям групи атаки.

Стефано Сенсі, що повернувся до Монци, – теж творець, але зовсім інший, все ж таки реджиста, не треквартиста. Стефано Тураті з Сассуоло – цікавий воротар, але нестабільний. Глибина складу у Монци ніби непогана, але щодо якості є сумніви. Зрештою, забивного нападника так і не знайшли. В минулому чемпіонаті найкращим бомбардиром був якраз Кольпані, вісім голів.

Якими будуть в цьому сезоні

І ще одна проблема – пішов Раффаеле Палладіно, що, власне, перетворив Монцу з дебютанта на міцного середняка. Він тепер у Фіорентині, а Адріано Ґалліані покликав Алессандро Несту. Для легендарного захисника це перший досвід роботи в Серії А, він навіть у Серії Бі не був успішним. Пазл складається якийсь сумний – команда, що стала слабшою, та тренер без гарного резюме. Прогноз – 18 місце.

Зірка

Маттео Пессіна ще три роки тому був основним у збірній Італії, на переможному чемпіонаті Європи. Зіркою на клубному рівні не став, але для Монци – гравець ключовий та фундментальний. У першому сезоні Палладіно мав вінгбеків-бомбардирів, потім на перші ролі вийшли Ді Ґреґоріо та Кольпані. Наразі гарантії певного рівня має давати центральний півзахисник Пессіна.

ДЖЕНОА (ГЕНУЯ)

Місце в минулому сезоні – 11

Альберто Джилардіно призначили тренером Дженоа тимчасово, але результати покращилися, тож з ним підписали повноцінний контракт. Джила розігнався, вивів команду до Серії А, а там одразу – на 11-е місце. Без революції, без натовпу новачків, з чудовою атакою Ґудмундссон-Ретеґі. Дженоа була впевнена в своїх силах, прагматична та спокійна. Зрештою взяли лише на чотири очки менше за попереднього чемпіона, Наполі.

Трансферна кампанія – 5 з 10

Нічого дивного в тому, що лідерів забрали до клубів, що беруть участь у єврокубках. Про відхід Ґудмундссона, найкращого бомбардира Дженоа (14 голів), власне, говорили ще взимку. Проблема в тому, що пішов він лише в серпні, а Аталанта несподівано забрала ще й Матео Ретеґі. Тож на старті сезону Джилардіно залишився без нападу.

Дженоа взяла Андреа Пінамонті, він вже забив. Це непогана заміна Ретеґі, але ж замість Ґудмундссона не взяли нікого. І ніхто з атакувальних гравців, що зараз у складі, не може потягнути той функціонал, що виконував ісландець. Це головне питання, головна претензія до трансферної кампанії Дженоа, бо решта змін – косметичні.

Якими будуть в цьому сезоні

Джилардіно треба вигадати, як замінити Ґудмундссона. Дженоа в минулому сезоні грала дуже просто – моментів створювали мінімум, але реалізація була чудова. Ще у Альберт міг створювати моменти партнерам так само, як і завершувати їх. Хто буде це робити зараз – дуже складне питання. Тож є відчуття, що доведеться зробити декілька кроків назад. Руслан Малиновський, схоже, боротиметься за місце в старті, бо на початку сезону Джилардіно його ключовим виконавцем не бачить. Прогноз – 14 місце.

Зірка 

У минулому чемпіонаті Андреа Пінамонті забив 11 голів за Сассуоло – це був найкращий результат серед італійських нападників. Тепер він – надія Дженоа, а сам сподівається використати нову команду як трамплін для потрапляння до збірної Італії. 

НАПОЛІ (НЕАПОЛЬ)

Місце в минулому сезоні – 10

Ну ви все чудово знаєте. Не знати про такий провал – неможливо. Наполі був чемпіоном, Ауреліо Де Лаурентіс обіцяв поборотися за перемогу в Лізі чемпіонів, майбутнє мало бути світлим та сповненим перемог. Але Наполі змінив трьох тренерів за сезон і фінішував десятим. Можна було передбачити, що два скудетто поспіль у неаполітанців не буде, але ж хіба хтось мог подумати, що все буде настільки погано?

Трансферна кампанія – 7 з 10

Тут дуже багато залежить від найближчих днів – лише потім можна буде зробити остаточні висновки. Віктор Осміхен все ще в Наполі, вікно в Саудівській Аравії відкрите, тож потенційно його можна продати. Якщо ж нігерієць залишиться – це буде величезний удар по іміджу Наполі та бюджету. Адже він має зарплату в 10 млн євро, а грати не буде.

Бо грати не хоче, а Антоніо Конте, новий тренер Наполі, на нього не розраховує. Конте вже купили Ромелу Лукаку, він попросив придбати бельгійця ще на стадії переговорів. Загалом трансфери у неаполітанців цікаві, під Конте – Алессандро Бонджорно за 35 млн в центр захисту, шотландці Скотт Мактоміней (30 млн) та Біллі Ґілмор (14) млн як альтернатива Анґісса та Лоботці в центрі поля, Давід Нерес (28 млн) на фланг атаки і вільний агент Леонардо Спінаццола просто на фланг. У теорії – дуже цікаво.

Якими будуть в цьому сезоні

Що буде на полі? Зазвичай Конте дає результат швидко. Власне, заради цього його й покликали – Ауреліо Де Лаурентіс цього разу не економив на зарплаті для тренера. Ніби більшість вимог Антоніо по трансферах виконали, Лукаку на місці – можна працювати. Після 0:3 з Вероною він говорив про фундаментальні проблеми, але 3:0 з Болоньєю змінили настрій Конте. Наполі має підніматися з десятого місця, адже і в минулому чемпіонаті мав бути вище – так склалися обставини. А Конте може зробити цю команду претендентом щонайменше на місце в Лізі чемпіонів. Прогноз – 3 місце.

Зірка

Зіркою має стати Ромелу Лукаку, але він прийшов в останні дні серпня, тож процес може затягнутися. А Хвіча Кварацхелія в Наполі вже третій сезон і стабільно робить різницю. Цього літа були розмови про трансфер, але грузин залишається і в перших матчах має дуже рішучий вигляд. Осімхена в основі вже немає, тож треба виходити на перші ролі.

ТОРІНО (ТУРИН)

Місце в минулому сезоні – 9

Минулий сезон емоційно спустошив тренера Торіно Івана Юрича. Бики протягом усього чемпіонату йшли поруч із зоною єврокубків, і в якийсь момент Юрич пообіцяв піти, якщо команда не потрапить до Європи. Мовляв, не хоче отримувати гроші, якщо руху вгору немає. До єврокубків Торо не дотягнувся, Юрич не продовжив контракт, і його відхід залишив дуже неприємний післясмак. Іван заявив, що в Торіно не вміють насолоджуватися процесом: ані керівництво, ані вболівальники. Мовляв, ніхто не оцінив, який шлях пройшла команда – від боротьби за виживання до боротьби за місце в групі лідерів.

Трансферна кампанія – 5 з 10

Вболівальники Торіно протестують проти президента Урбано Кайро – їм не сподобався продаж Алессандро Бонджорно та Раула Белланови, гравців, що викликалися до збірної Італії. Власник Торіно каже, що обидва хотіли піти, тож отримати за них майже 60 млн – хороший бізнес. Так і є, але багато залежить від амбіцій – не факт, що новачки допоможуть Торіно бути на тому ж рівні.

Хоча Сауль Коко, центральний захисник з Лас-Пальмаса, та шотландський нападник Шей Адамс вже навіть забили в першому турі. Так, трансфери Торіно дійсно мають вигляд посередніх, як кажуть вболівальники. Але ж і минулого року склад не видавався потужним, а результати були непогані.

Якими будуть в цьому сезоні

Замість Юрича прийшов Паоло Ванолі, який вивів до Серії А Венецію. Новий тренер вже провів запальну прес-конференцію, де сказав, що продавати гравців, не повідомивши його, – погана ідея. Ванолі дає зрозуміти, що керівництву з ним може бути важко, але ж не команді. Гравці Торо в захваті від стилю нового тренера, що не дає таких навантажень, як Юрич, натомість прагне чогось приємнішого для глядачів. Результати на старті чемпіонату теж гарні: нічия з Міланом та перемога над Аталантою. Прогноз – 9 місце.

Зірка

Дувана Сапату влітку призначили новим капітаном Торіно. Велике визнання для нападника, що прийшов лише рік тому. Колумбійця швидко полюбили, адже його легко полюбити. Сапата завжди демонструє прагнення, готовий боротися, постійно заряджений. А ще й забиває – 12 голів у дебютному чемпіонаті.

ФІОРЕНТИНА (ФЛОРЕНЦІЯ)

Місце в минулому сезоні – 8

Коли Вінченцо Італьяно три роки тому очолив Фіорентину, здавалося, що це той тренер, з яким Віола зробить крок вгору, з посередності до якихось більш-менш амбітних результатів. І прогрес дійсно був – два фінали Ліги Конференцій. Але Фіорентина програла обидва, в чемпіонаті стелею стало сьоме місце, і Італьяно вирішив піти.

Трансферна кампанія – 8 з 10

Фіорентину очолив Раффаеле Палладіно, і під нового тренера клуб влаштував потужний вихід на ринок. Є новачки майже у всіх лініях, і вони, якщо не зараз, то потенційно видаються сильнішими за тих, хто був у команді. Головна несподіванка – повернення у футбол Давіда Де Геа, чия дружина хотіла жити в Італії. Іспанець вже показав, що навички залишилися, тож тепер у Віоли два сильних воротарі.

Марин Понґрачич з Лечче та Матіас Морено з Бельґрано в центр захисту, багато центральних півзахисників (Едоардо Бове, Ясін Адлі, Даніло Катальді, Амір Річардсон), Мойз Кін в атаку, Робін Ґозенс на лівий фланг, Альберт Ґудмундссон, зірка Дженоа, – там, де йому знайде місце тренер. Ось це – цікавий проєкт. Навіть втрату Ніко Ґонсалеса, що пішов до Ювентуса, можна компенсувати.

Якими будуть в цьому сезоні

У перспективі Фіорентина видається сильною, але перші матчі дали зрозуміти, що для змін потрібний час. Палладіно перебудовує команду під своє бачення, під нову схему, багато новачків прийшли в останні дні вікна. Тож Віола, певно, може сподіватися на миттєвий прогрес у таблиці лише за умови, що хтось з тих, хто був вище, проведе невдалий сезон. Прогноз – 7 місце.

Зірка

Медійно – це Де Геа. Але, можливо, він не гратиме завжди – Палладіно може поділити ігровий час воротарів по турнірах. Тож Давід – найвідоміший, найвпливовіший, найавторитетніший у роздягальні. А на полі ключовим гравцем Віоли має стати Альберт Ґудмундссон. Ісландця хотів Інтер, але там він був би гравцем ротації, а Фіорентина – гарний крок уперед після Дженоа, за яку Альберт відіграв дуже сильний минулий сезон, зробивши 15 результативних дій (11 голів, 4 асисти).

ЛАЦІО (РИМ)

Місце в минулому сезоні – 7

Якби не Наполі, це був би найбільший даунгрейд сезону. Лаціо фінішував другим, потрапив до Ліги чемпіонів, і президент Клаудіо Лотіто трохи втратив зв’язок з реальністю, коли говорив, що його клуб – на рівні постійних учасників ЛЧ. Але ж Мауріціо Саррі визнав – пощастило, вимагати повторення результату не можна. Лаціо, зрештою, проводив дуже депресивний сезон, перестав забивати Чіро Іммобіле, тож Саррі подав у відставку. Сказав, що лише так можна підштовхнути команду. Стало краще, але не набагато – з Ігорем Тудором Орли стали сьомими.

Трансферна кампанія – 6 з 10

Тудор хотів масштабних змін, Лотіто йому відмовив, тож хорват пішов на початку літа. Запросили тренера, який не сперечатиметься, – для 60-річного Марко Бароні з Верони такий шанс є величезним подарунком долі. Тож він навряд чи скаржився, коли стало відомо, що йдуть не лише Луїс Альберто та Феліпе Андерсон, а й Чіро Іммобіле.

Лаціо одночасно попрощався з ветеранами, які вже втратили свій зірковий статус. Новий Лаціо – більш скромний, новачки з Салернітани, Верони, Гатайспора. Але такий підхід пасує тренеру – власне, Тіджані Нослін був у нього дуже важливим у Вероні. В минулому сезоні Бароні створив класну команду, маючи обмежені ресурси, тож на це і надія.

Якими будуть в цьому сезоні

У президента Лотіто безпрограшна ситуація. Якщо у Бароні вийде підняти Лаціо в таблиці, то Клаудіо скаже, що він прочитав ситуацію заздалегідь, коли запрошував тренера з клубу-аутсайдера. Якщо буде невдача, то завжди можна сказати, що цей тренер просто не мав досвіду. У Лаціо – перехідний сезон, Бароні має чіплятися за шанс, як і багато футболістів, що опинилися в столиці. У Вероні Марко впорався, але ж тут тиск зовсім інший. Прогноз – 8 місце.

Зірка

Таті Кастеянос перейшов до Лаціо минулого літа, і здавалося, що Чіро Іммобіле отримав сильного конкурента. Проте дебютний сезон у аргентинця, що був найкращим бомбардиром Жирони, не склався, – лише чотири голи в чемпіонаті. Тепер Іммобіле у складі немає, і Таті має згадати, що нещодавно він міг забити чотири в одному матчі, та ще й Реалу.

РОМА (РИМ)

Місце в минулому сезоні – 6

Амбітний проєкт Роми зазнав поразки. Жозе Моурінью запросили для повернення до Ліги чемпіонів і хоча б боротьби за чемпіонство, а краще – для перемоги в чемпіонаті. Португалець приніс трофей, Лігу Європи, але цього виявилося замало. Тож у січні тренером Вовків став Даніеле Де Россі, відчайдушно спробував досягти успіху всюди, де міг, але не впорався. З Ліги Європи Рома вилетіла від Баєра в півфіналі, в чемпіонаті до місця в ЛЧ не вистачало п’яти очок.

Трансферна кампанія – 7 з 10

З Роми цього року зняли обмеження фінансового фейр-плей, тож клуб отримав можливість витрачати і набрав новачків більше ніж на сто мільйонів євро. Прийшов новий спортивний директор, Флоран Ґізольфі, що працював у Ніцці, тому на італійський ринок Рома не орієнтувалася. З Серії А лише два новачки – Матіас Соуле, що належав Ювентусу, але грав за Фрозіноне (11+3 в минулому чемпіонаті), та Алексіс Салемакерс, вінгер Мілана, що провів сезон у Болоньї.

Найдорожчий трансфер – Артем Довбик, він коштував Ромі від 30 до 32 мільйонів євро, згідно різних джерел. Всі подробиці цієї історії ви знаєте, але ще раз – українця хотів сам Де Россі, дзвонив, запевнив, що навколо нього будуватиметься гра команди. 

Відхід Пауло Дібали став би проблемою, але аргентинець відмовився від 75 млн євро і не полетів до Саудівської Аравії. Тепер має бути легше, адже є гравець, що дає гарантії, поки Рома стане тією командою, якою її хоче бачити Де Россі. Центральний півзахисник Ману Коне прийшов з Гладбаха 31 серпня, центрального захисника ще шукають серед вільних агентів. Тож треба почекати, а не критикувати через проблеми на старті сезону.

Якими будуть в цьому сезоні

Власне, головні тезиси – в попередньому дописі. Де Россі хоче, щоб команда атакувала, домінувала, була сміливою проти будь-якого суперника. Мета амбітна, на реалізацію потрібні сили, час і розуміння гравців. Поки з цим проблеми, але Даніеле ніби розуміє, що треба робити, – принаймні, звучить переконливо. Інша справа, що така перебудова рідко дає результати одразу. Прогноз – 5 місце.

Зірка

Вболівальники Роми плакали навколо бази, коли думали що Пауло Дібала йде, й співали навколо його будинку, коли стало відомо, що він залишається. З фінансової точки зору продаж аргентинця, певно, і був би корисним для Роми, але іншого гравця такого таланту в команді немає. А, можливо, і в чемпіонаті загалом.

БОЛОНЬЯ

Місце в минулому сезоні – 5

Тіаґо Мотта – чарівник. Болонья 2023/24 була дивом, яким захоплювалися всюди – достатньо подивитися, на скількох мовах є ролики про ту команду на YouTube. Болонья була свіжим подихом серед проблемних грандів, чимось революційним яскравим та дуже сміливим. Навіть без п’ятого місця і Ліги чемпіонів це був би історичний сезон для россоблу, бо вони були найцікавішою командою Серії А. Але ж Мотта, який отримав запрошення до Ювентуса, увійшов до історії клубу не лише цікавим футболом.

Трансферна кампанія – 3 з 10

Керівництво Болоньї мало сказати, що лідери можуть залишитися, але ж всі розуміли, що це дуже малоймовірно. Зрештою, клуб двічі за літо побив трансферний рекорд по продажах: Йошуа Зіркзе пішов до МЮ за 42 млн, а Ріккардо Калафйорі до Арсенала за 45 млн. Втім, ці гроші не інвестували в новачків, хоча, зважаючи на участь у Лізі чемпіонів, це було б доречно. 

Найдорожчий новачок Болоньї – найкращий бомбардир Тулузи Тейс Даллінґа, 15 млн євро. Це звичний стиль роботи клубу на ринку, але ж після проривного сезону можна було очікувати на щось інше. Нових гравців багато, але з солідним досвідом Ліги чемпіонів – жодного.

Якими будуть в цьому сезоні

Вінченцо Італьяно ніби пішов на підвищення: з сьомої команди до п’ятої, з Ліги Конференцій до Ліги чемпіонів. Але він ризикує зробити багато кроків назад, адже втримати Болонью там, де вона фінішувала – це завдання підвищеного рівня складності, з яким навіть Мотта міг би не впоратися. Ключові гравці пішли, щодо новачків дуже багато сумнівів, навантаження зросло. Схоже, час повертатися туди, де Болонья звикла бути. Прогноз – 10 місце.

Зірка

Ріккардо Орсоліні колись був гравцем Ювентуса, але закріпитися в туринській команді не зміг. Він знайшов себе в Болоньї та вже восьмий сезон якісно бігає правим флангом. Ріккардо пройшов з россоблу шлях з 15-го місця до Ліги чемпіонів, за останні два чемпіонати забив 21 гол, тіфозі його обожнюють. Болонья може змінюватися, але Орсоліні – то стабільність.

АТАЛАНТА (БЕРГАМО)

Місце в минулому сезоні – 4

Сезон 2023/2024 – найуспішніший в історії Аталанти. Починався з чергової перебудови, Джан П’єро Ґасперіні розповідав, як йому цікаво створювати нову команду, але попереджав – може знадобитися час. Впорався досить швидко – навесні бергамаски розігналися, заскочили до зони Ліги чемпіонів, дійшли до фіналу Коппи (де поступилися Ювентусу) і вперше в історії виграли єврокубок, здолавши у фіналі Ліги Європи непереможний Баєр.

Трансферна кампанія – 7 з 10

Головною інтригою було навіть не те, кого придбає Аталанта, а те, хто залишиться в команді. Ще з весни пішли чутки, що Тьон Копмейнерс, один із ключових гравців, хоче залишити клуб, але до середини серпня його так і не продали. Проте півзахисник все ж таки захотів до Ювентуса, серйозну травму отримав Джанлука Скамакка, Адемола Лукман почав перемовини з ПСЖ, Ель Біляля Туре віддали в оренду Штутгарту. Зрештою, Аталанті довелося повністю змінити атаку.

Клуб показав, що гроші тепер не є проблемою. Викупили Шарля Де Кетеларе у Мілана, взяли нападника збірної Італії Матео Ретеґі з Дженоа, атакувальних півзахисників Лазара Самарджича з Удінезе, Марко Брешаніні з Фрозіноне, Ніколо Дзаньоло з Астон Вілли. На правому фланзі тепер Раул Белланова, що грав за Торіно, в центрі захисту Оділон Коссуну з Баєра.  Всі вони коштували більше 100 млн євро. Фінансова стабільність дозволяє не нервувати, коли йдуть лідери.

Якими будуть в цьому сезоні

У Аталанти дуже солідна група новачків, всі вони були на перших ролях в своїх попередніх командах. Тож потенційно команда сильна і здатна претендувати на місце серед лідерів. Але футбол Джан П’єро Ґасперіні специфічний, часто потребує адаптації. Те, що Ретеґі та Брешаніні забили по два голи в першому ж матчі, не означає, що такий самий рівень вони триматимуть зі старту і протягом всього сезону. Ґаспу треба змінювати чимало, бо Ретеґі та Скамакка – дуже різні гравці, а Копмейнерс – футболіст, чиї функції не можна просто перекласти на когось іншого. Проте у Джан П’єро вийде, у нього завжди все виходить. Прогноз – 6 місце.

Зірка

У минулому сезоні кожен гравець атаки Аталанти був зіркою. Ротація постійна, результативність теж – забивали та асистували всі. Хто з новачків робитиме найбільшу різницю? Ну давайте спробуємо поставити на Матео Ретеґі. В дебютному сезоні в Серії А він забив лише вісім голів, але Дженоа не дозволяла собі багато думати про атаку. В Аталанті бути результативним набагато легше.

ЮВЕНТУС (ТУРИН)

Місце в минулому сезоні – 3

Після першого кола Ювентус йшов другим, відставав від Інтера на два очки. Фінішував третім – за 23 очки від лідера. Массіміліано Аллеґрі казав, що завдання на сезон виконали: потрапили до Ліги чемпіонів, взяли Кубок. Але гравці визнали – коли програли Інтеру, зрозуміли, що скудетто не буде, втратили мотивацію. Керівництво вирішило, що мотивації Аллеґрі теж вже не вистачає. Його звільнили ще до закінчення чемпіонату.

Трансферна кампанія – 9 з 10.

Давайте просто перерахуємо новачків Ювентуса, і цього буде достатньо, щоб зрозуміти оцінку.

Мікеле Ді Ґреґоріо – найкращий воротар Серії А 2023/24.

Дуґлас Луїс – ключовий півзахисник Астон Вілли, що потрапила до Ліги чемпіонів.

Тьон Копмейнерс – 15 голів та 7 асистів за Аталанту, що вийшла до ЛЧ та виграла Лігу Європи.

Ніко Ґонсалес – 35 голів і 16 асистів за три сезони у Фіорентині.

А ще Кефрен Тюрам, молодший брат Маркюса, Хуан Кабаль, якого хотів Інтер, Франсішку Консейсан, П’єр Калюлю. Абсолютно нова команда, керувати якою буде Тіаґо Мотта. 

Якими будуть в цьому сезоні

Футбол Мотти складний, до нього треба звикнути, тож треба подивитися на Ювентус проти сильних суперників та вже з усіма новачками. Адже впевнені перемоги на старті сезону – це тренування, зі складом-чернеткою. Втім, Мотта створив чудову Болонью з гравцями, що за рівнем поступалася тим, що він має зараз. Тож це може бути дуже потужно. Хоча, можливо, не в перший сезон. Прогноз – 2 місце.

Зірка

Душан Влахович має забивати, Мікеле Ді Ґреґоріо – відбивати, Бремер – бути лідером захисту, а в центрі поля та на флангах атаки всі здатні робити різницю. Команда з багатьма зірками, команда тренера-зірки. Так, це знову про Тіаґо Мотту.

МІЛАН

Місце в минулому сезоні – 2

“Мілан має вигравати” – заявив радник власників клубу Златан Ібрагімович десь навесні. А друге місце в Серії А – це не перемога. Россонері не взяли Коппу, припинили участь у Ліги чемпіонів після групового турніру, вилетіли з Ліги Європи від Роми. Цього, на думку керівництва, було достатньо, щоб вдатися до змін і попрощатися зі Стефано Піолі, припинивши співпрацю, що тривала п’ять років і призвела до скудетто у 2022-му.

Трансферна кампанія - 7 з 10

Мілан втратив лише одного гравця основи – Олів’є Жиру пішов вільним агентом і тепер грає за Лос-Анджелеса. Заміну йому знайшли бюджетну та статусну – Альваро Мората коштував лише 13 млн євро. Новий тренер, Паулу Фонсека, чітко пояснив керівництву, які позиції потребують підсилення, і Мілан виконав всі вимоги португальця.

Всі новачки – під основу: центральний захисник Страхинья Павлович з РБ Зальцбург (18 млн), центральний півзахисник Юссуф Фофана з Монако (20 млн), правий захисник Емерсон Роял з Тоттнема (18 млн). Мілан закрив чотири позиції, витративши менше 100 млн євро, – здається, це якісна робота на ринку. 

Якими будуть в цьому сезоні

Фонсека обіцяв, що вболівальники пишатимуться командою, коли та набере форму, коли гравці зрозуміють, в який футбол хоче грати тренер. Португалець каже, що Мілан має бути більш атакувальним, більш агресивним, контролювати ситуацію, а не підлаштовуватися під суперника. На старті сезону з цим виникли проблеми – россонері взяли лише одне очко з Торіно та Пармою. Паулу дивується та каже, що на тренуваннях все зовсім інакше. Тож залишилося дочекатися, коли той самий Мілан з тренувань вийде на матчі.  Прогноз – 4 місце.

Зірка

Тут міг бути Рафа Леан, але португалець занадто нестабільний. Тут міг бути Альваро Мората, але іспанець ще не встиг стати важливим гравцем для Мілана. Тож це Крістіан Пулісік. Американець відіграв чудовий сезон у Стефано Піолі, йому не знадобилося багато часу на адаптацію. Обійшлося без травм, Крістіан грав стабільно та результативно: 12 голів + 8 асистів у чемпіонаті. Фонсека бачить його більше ніж вінгером – пробує в центрі поля, розширює функції, додає відповідальності.

ІНТЕР (МІЛАН)

Місце в минулому сезоні – 1

Як і в чемпіонаті 2022/2023, в минулому сезоні Серія А мала домінатора. Інтер програв лише двічі – обидва рази Сассуоло, в вересні та травні. Команда Сімоне Індзаґі взяла 94 очки зі 114 можливих, забила більше за всіх (89), пропустила менше за всіх (22), випередила Мілан, що фінішував другим, на 19 очок. Інтер виграв чемпіонат за чотири тури до фінішу, інтригуючої боротьби за скудетто не вийшло. 

Трансферна кампанія – 6 з 10

Влітку у Інтера змінилися власники, адже президент Стівен Чжан не зміг виплатити кредит, що брав два роки тому. Тож клуб перейшов до американського фонду, що, власне, й надав той кредит, – Oaktree Capital Management. Інвестувати багато в трансфери не стали, але продовжили контракти з Сімоне Індзаґі, Лаутаро Мартінесом та Ніколо Бареллою, ключовими постатями у цій команді. 

Новачків небагато, проте вони створять потрібну глибину у складі. Пйотр Желінський та Мехді Таремі прийшли вільними агентами з Наполі та Порту відповідно, і точно матимуть ігрову практику, враховуючи потребу в ротації. 21-річний центральний захисник Томас Паласіо теж приходить не на перспективу – Індзаґі потрібно по два гравці на кожну позицію. Тож команда точно не стала слабшою, але й якогось потужного підсилення немає.

Якими будуть в цьому сезоні

Інтер змінився мінімально, нічого несподіваного не буде. Хіба що склад тепер більший: Желінський і Таремі – це гравці, що готові бути основними, отже Індзаґі буде не так складно приймати рішення, щодо відпочинку когось з центральних півзахисників та нападників. Жодної революції, жодних цікавинок, що відрізняли б команду від минулорічної версії – Інтер був сильним і залишається сильним, потреби в якихось кардинальних трансформаціях немає. Прогноз – 1 місце.

До речі, сайт Sport-express.ua проводить конкурси прогшнозів усіх провідних чемпіонатів Європи, УПЛ і не тільки

Зірка

Лаутаро Мартінес забив 24 голи і став найкращим бомбардиром чемпіонату Італії. Капітана Інтера нагородили новим контрактом, згідно з яким він тепер отримує 9 млн євро на рік. Більша зарплата в Серії А лише у двох гравців: Душана Влаховича (12) та Віктора Осімхена (10). Протягом літа були чутки, що аргентинець та Інтер не можуть домовитися щодо умов нової угоди, але Лаутаро підписав контракт до 2029-го, і це одна з найважливіших подій літа для клубу.