Суперкомп’ютер назвав переможця Серії А: які місця посядуть команди Довбика, Малиновського і Коваленка

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
250
1 голос
Суперкомп’ютер назвав переможця Серії А: які місця посядуть команди Довбика, Малиновського і Коваленка
Гравці Інтера святкують перемогу в Серії А. Фото: Google
Згідно з розрахунками суперкомп'ютера від статистичного порталу Opta, який проаналізував шанси клубів Серії A на перемогу в сезоні 2024/25 рр., жоден з трьох українців в Італії не має шансів на медалі.

Cуперкомп'ютер від Opta, що працює на основі штучного інтелекту, змоделював наступний сезон чемпіонату Італії десять тисяч разів і дійшов висновку, що новим-старим чемпіоном Серії А стане міланський Інтер.

Щодо шансів команд українських легіонерів на Апеннінах, то вони не є райдужними. Ні Рома Артема Довбика, ні Дженоа Руслана Малиновського, ні тим паче Емполі Віктора Коваленка за медалі не зачепляться.

Подібні передсезонні прогнози від аналітиків Opta дозволяють заздалегідь зрозуміти, на що реально можуть розраховувати деякі команди в сезоні, але автори вкотре і чітко нагадують, що прогнози можуть змінюватися протягом сезону тисячі разів, ґрунтуючись на реальних даних, які використовуються для сезонного моделювання комп’ютером.

  • Сезон у Серії А розпочинається 17 серпня.
  • Цього дня зіграють Дженоа та Інтер, Парма і Фіорентина, Емполі поміряється силами з Монцою, а Мілан спробує здолати Торіно.