Він позбувся Малиновського: тренер-переможець Ліги Європи встановив історичний рекорд і відреагував на тріумф

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1454
3 голоси
Він позбувся Малиновського: тренер-переможець Ліги Європи встановив історичний рекорд і відреагував на тріумф
Джан П'єро Гасперіні. Фото: Getty Images
Головний тренер Аталанти Джан П'єро Гасперіні прокоментував перемогу своєї команди над Баєром (3:0) у фіналі Ліги Європи 2023/24. Переможець турніру встановив рекорд.

Головний тренер Аталанти Джан П'єро Гасперіні висловився після перемоги над Баєром (3:0) у фіналі Ліги Європи.

Коуч залишився задоволеним грою та результатом.

«Ми, звісно, показали чудову гру, і нам потрібно було зіграти проти такої команди на хорошому рівні. За минулі роки ми зіграли дуже багато подібних матчів, і лише цього сезону взяли трофей. Судити Аталанту слід лише за цим сезоном і всім тим, що ми зробили».

Він підкреслив, наскільки важливим є цей трофей.

«Я дуже пишаюся всією Італією. Перемога з Аталантою, мабуть, одна із футбольних казок».

Гасперіні наголосив, що Аталанта у плей-оф перемогла дійсно топкоманди.

«Ми обіграли Спортінг, який є чемпіоном Португалії. Ми грали проти Ліверпуля, коли вони були лідерами АПЛ. Ми грали проти Марселя, який є дуже гарною командою і сьогодні обіграли чемпіонів Німеччини», – наводить його слова пресслужба УЄФА.

  • Цікаво, що у віці 66 років і 117 днів Гасперіні став найстаршим тренером, який виграв свій дебютний європейський фінал, і другим італійським тренером, який виграв Лігу Європи після Мауріціо Саррі (у 2019 році);
  • Лише у січні минулого року Аталанту покинув український хавбек Руслан Малиновський, який виступав за «богиню» під керівництвом Гасперіні з 2019 року (143 матчі, 30 голів, 28 асистів), але у останньому сезоні втратив статус важливого гравця.