Найбільше розчарування Євро-2024 – це не конкретний гравець чи збірна: відомий журналіст пояснив свою думку

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
240
2 голоси
Найбільше розчарування Євро-2024 – це не конкретний гравець чи збірна: відомий журналіст пояснив свою думку
Німеччина-Іспанія. Фото: Google
Відомий український журналіст та креативний директор сайту «Український футбол» Артур Валерко висловився щодо найбільшого розчарування на чемпіонаті Європи-2024.

Артур Валерко назвав топ-збірні, які своєю грою не вразили на Євро-2024, яке 14 липня завершилося у Німеччині.

«Тут важливо уточнити – ми вважаємо за розчарування, наприклад, Італію, яка могла поступитися прямою путівкою Україні? А Франція, відверто ніяка за грою, це розчарування? Такі сильні гравці, титулований тренер – а з гри півтора м’ячі забили. 

Соромлюся запитати, Англія – це розчарування чи, навпаки, респект, що з такою розсинхронізованою грою змінила схему та під час турніру додала настільки, що в фінал вийшла?»

Журналіст вважає, що найбільшим розчаруванням турніру стала не конкретна збірна чи гравець, а турнірна сітка, яка звела Іспанію та Німеччину в очному протистоянні в 1/4 фіналу континентальної першості.

«Найбільше розчарування – це турнірна сітка, яка дві найкращі збірні звела ще в 1/4 фіналу. Нас позбавили прекрасного та рівного фіналу Німеччина – Іспанія. Ми зайвих пару матчів мучилися на матчах англійців і французів», – заявив Валерко для Sport-express.ua.

  • На Євро-2024 збірна України у квартеті Е з Бельгією, Румунією та Словаччиною набрала чотири бали, однак мала найгіршу різницю голів і посіла останнє місце у групі.
  • Збірна Іспанії вчетверте у своїй історії виграла чемпіонат Європи (попередні трофеї здобувала у 1964, 2008 та 2012 роках), обігравши англійців – 2:1. Це абсолютний рекорд турніру. У Німеччини в активі три трофеї континентальної першості.
  • Англійці вдруге поспіль програли фінал Євро. У 2021 році вони поступилися у вирішальному поєдинку Італії (1:1, пен. 2:3).