Драматична перестрілка у другому таймі з трьома голами: Іспанія і Англія визначили переможця фіналу Євро-2024

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
8648
5 голосів
Драматична перестрілка у другому таймі з трьома голами: Іспанія і Англія визначили переможця фіналу Євро-2024
Іспанія – переможець Євро-2024. Фото: УЄФА
У неділю, 14 липня, збірна Іспанії стала переможницею Євро-2024, обігравши у фіналі команду Англії (2:1). Героєм вечора став півзахисник Мікель Оярсабаль.

Збірна Іспанії виграла Євро-2024 завдяки перемозі у фіналі над збірною Англії (2:1).

💣Відео всіх голів матчу Іспанія – Англія 💣

Іспанці зі старту діяли першим номером, а англійці зробили ставку на низьку оборону та швидкі атаки. В такому ключі і пройшов фактично увесь матч.

Перший тайм англійці вистояли під тиском суперника, а ось вже у дебюті другого пропустили. Іспанці розігнали атаку, у якій Ламін Ямаль викотив м’яч на Ніко Вільямса, а той з меж штрафного майданчика вразив кут воріт.

Англійці відповіли на 73-й хвилині. Вони вигризли м’яч у центрі поля, після чого пішов пас на Джуда Беллінгема, той виконав скидання на Коула Палмера, який ударом в один дотик вразив ціль. Нападник Челсі, який виступає разом з нашим Михайлом Мудриком, забив свій перший гол на Євро-2024.

Після забитого голу англійці знову відійшли назад, а іспанці тиснули. Чудовий шанс забити мав Ямаль, однак на заваді став воротар Джордан Пікфорд.

Перемогу для Іспанії на 86-й хвилині вирвав Мікель Оярсабаль, який ударом у падінні звершив передачу у розріз з флангу від Марка Кукурельї.

Мікель Оярсабаль забиває переможний гол у ворота Англії. Фото: Getty Images

Футбол. Євро-2024. Берлін (Німеччина). Фінал

Іспанія – Англія – 2:1

Голи: Вільямс, 47, Оярсабаль, 86 – Палмер, 73

  • Зазначимо, що збірна Іспанії вчетверте у своїй історії виграла чемпіонат Європи (попередні трофеї здобувала у 1964, 2008 та 2012 роках). Це абсолютний рекорд турніру;
  • Англійці вдруге поспіль програли фінал Євро. У 2021 році вони поступилися у вирішальному поєдинку Італії (1:1, пен. 2:3).