Довбик розчарував на Євро-2024: Хацкевич знає, чому нападник збірної України не «запалив‎» на турнірі

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
114
1 голос
Довбик розчарував на Євро-2024: Хацкевич знає, чому нападник збірної України не «запалив‎» на турнірі
Артем Довбик. Фото: УАФ
Колишній головний тренер київського Динамо Олександр Хацкевич поділився думками щодо невдалого виступу форварда Жирони та збірної України Артема Довбика на Євро-2024.

Олександр Хацкевич в ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол» пояснив, чому Артем Довбик не зміг яскраво зіграти на Євро-2024. Фахівець зазначив, що у Артема Довбика могли бути проблеми із фізичним станом, адже він провів важкий сезон. 

«Перегоріти він не може, у нього і досвіду достатньо, і виграв гонку снайперів чемпіонату Іспанії. Але це збірна, тут інші вимоги, ніж у Жироні. Може, хлопці після сезону були не в тому фізичному і психологічному стані». 

Також тренер вважає, що недооцінка суперників на чемпіонаті Європи відіграла важливу роль у невдалому виступі Довбика. 

«Ну і, звісно, сильно вплинуло, що більшість спеціалістів і журналістів припускали, що з такою посередньою групою, яка була в України, з тим підбором футболістів, який є на сьогодні у збірній, то проблем виходу до плей-оф не виникне. Але, як виявилося, ми всі помилилися і тренерський штаб теж помилився», – заявив Хацкевич.

  • На Євро-2024 збірна України у квартеті Е з Бельгією, Румунією та Словаччиною набрала чотири бали, однак мала найгіршу різницю голів і посіла останнє місце у групі.
  • Довбик зіграв за Жирону у сезоні 2023/2024 років 39 матчів у всіх офіційних турнірах, забив 24 голи та віддав десять результативних передач.
  • Transfermarkt оцінює нападника у 35 мільйонів євро. Контракт українця з каталонцями чинний до 30 червня 2028-го року.