Збірна України зіграла внічию з Бельгією на Євро: підсумкова турнірна таблиця – чи вийшла команда в 1/8 фіналу

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
572
6 голосів
Збірна України зіграла внічию з Бельгією на Євро: підсумкова турнірна таблиця – чи вийшла команда в 1/8 фіналу
Артем Довбик завдає удару по воротах Бельгії, фото: Reuters
У середу, 26 червня, у квартеті Е Євро-2024 відбулися кінцеві поєдинки групового етапу. Україна поділила очки з Бельгією (0:0), а Словаччина та Румунія видали бойову нічию (1:1).

У квартеті Е Євро-2024 відбулися поєдинки третього туру групового етапу. Україна та Бельгія не виявили сильнішого (0:0), Словаччина зіграла внічию проти Румунії (1:1).

Україна – Бельгія – 0:0

Матч пройшов у досить рівній та щільній боротьбі. В першому таймі синьо-жовті вичікували та діяли більше на контратаках, а бельгійці грали першим номером. Непогані можливості аби відкрити рахунок в нас мали Артем Довбик та Роман Яремчук.

В середині другої половини зустрічі головний тренер збірної України Сергій Ребров, розуміючи, що нас не влаштовує результат паралельного матчу, намагався впливати на гру замінами, випускаючи більше атакувальних гравців.

Небезпечний момент аби відзначитися мав Руслан Малиновський, який прямим ударом з кутового закрутив м’яч у ближній кут воріт бельгійців, проте воротар відбив снаряд.

У компенсований час вирвати перемогу для України міг Георгій Судаков. Хавбек взяв гру на себе, увірвався до штрафного майданчику, однак пробив дуже слабко.

До фінішу зустрічі, попри потуги обох команд, жодна з них так і не зуміла забити.

Футбол. Євро-2024. Штутгарт (Німеччина). Груповий етап, третій тур

Україна – Бельгія – 0:0

Словаччина – Румунія – 1:1

🔥Відео голів матчу дивіться за посиланням🔥

Рахунок у матчі відкрила Словаччина на 24-й хвилині. Юрай Куцка виконав височенну подачу до штрафного майданчику суперника, яку ударом головою замкнув Ондрей Дуда.

Румуни відігралися завдяки пенальті на 37-й хвилині. Удар з позначки реалізував Разван Марін.

Варто зазначити, що це покарання, призначене у ворота словаків, можна вважати дуже суперечливим, адже фол оборонця Давіда Ганцки проти вінгера Ясіна Хаджі відбувся за межами штрафної площі.

🔥Відео суперечливого моменту дивіться за посиланням🔥

Футбол. Євро-2024. Франкфурт (Німеччина). Груповий етап, третій тур

Словаччина – Румунія – 1:1

Голи: Дуда, 24 – Марін, 37 (пен.)

Підсумкова турнірна таблиця групи E

Таким чином, Україну, попри чотири набрані очки, не влаштував результат паралельного матчу, і вона з останнього місця покинула турнір. Румунія, Бельгія та Словаччина (вже точно увійшла до топ-4 у рейтингу найкращих третіх місць) пробилися до 1/8 фіналу.

Певною сатисфакцією для України може бути те, що вона те пустила Бельгію на перше місце в групі, тому Ромелу Лукаку і Ко доведеться в 1/8 фіналу грати проти одних із фаворитів турніру – Франції (матч пройде першого липня).