«Давайте дивитися правді в очі. У мене для нього погані новини»: Вацко жорстко висловився про збірну України

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
7201
2 голоси
«Давайте дивитися правді в очі. У мене для нього погані новини»: Вацко жорстко висловився про збірну України
Гравці збірної України. Фото: Оксана Васильєва
Відомий коментатор та журналіст Віктор Вацко окреслив одну важливу проблему національної збірної України, із якою вона зіштовхнулася на Євро-2024.

Журналіст Віктор Вацко вважає, що на результати збірної України на Євро-2024 негативно впливає бажання деяких виконавців «продати себе» до більш статусних клубів.

«Я думав про це після матчу проти Румунії (0:3). Я не вірю, що наші футболісти не думають про чемпіонат Європи, як про турнір, де можна себе проявити й «вигідно продати».

Вацко помітив, що футболісти працювали на власне ім’я, а не на благо команди.

«З Румунією, дивлячись на деяких гравців, мені приходила в голову саме така думка, що вони себе «продають», а не працюють на інтереси команди. Але такий підхід ні до чого не приведе».

Журналіст пояснив, чому такий підхід грає в мінус синьо-жовтим.

«Немає в збірній України футболістів такого рівня, що здатні самостійно тягнути команду до перемоги. Немає футболіста, що здатен як Дієго Марадона на ЧС-1986 обіграти половину збірної Англії й забити гол. Немає, давайте дивитися правді в очі».

Вацко підкреслив, що в сьогоднішніх реаліях футболу неможливо самотужки вирішувати долю матчів на такому високому рівні.

«І загалом сучасний футбол змінився, більше немає місця культу особистості. Головне – команда, це правда сучасного футболу. Якщо вся команда працює якісно, то і результат приходить, і гравці себе проявляють».

Наостанок Вацко трохи засмутив гравців збірної України.

«Якщо у складі збірної України досі ще хтось цього не зрозумів, то у мене для нього погані новини. Поки я дуже сумніваюсь, що хтось зі збірної, хто думає про зміну клубу і європейські клуби чи гранди, дав підстави проявити до себе інтерес», – сказав журналіст у програмі YouTube-каналу «Вацко Live».

  • Збірна України наразі посідає четверте місце в групі E, маючи три бали в активі;
  • 26 червня на команду Сергія Реброва очікує кінцевий поєдинок у квартеті з Бельгією.