Драма Буяльського в збірній України: відомі тренери зрозуміли, чому Ребров не взяв капітана Динамо на Євро

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
25002
7 голосів
Драма Буяльського в збірній України: відомі тренери зрозуміли, чому Ребров не взяв капітана Динамо на Євро
Віталій Буяльський. Фото: Getty Images
Відомі тренери Володимир Шаран та Сергій Лавриненко висловились щодо рішення Сергія Реброва не включати капітана Динамо Віталія Буяльського до заявки національної збірної України на Євро-2024.

Відомі тренери Володимир Шаран та Сергій Лавриненко в інтерв’ю сайту «Збірна» прокоментували рішення наставника національної збірної України Сергія Реброва не брати на Євро-2024 хавбека Динамо Віталія Буяльського.

Шаран вважає, що Буяльський програє конкуренцію сильнішим виконавцям у збірній.

«Ребров знає його ліпше за нас усіх разом узятих:) Коли я налаштовував гравців на Динамо – робив акцент на Буяльському. Віталій – красень в Динамо, але тренери збірної його не бачать. Річ у тім, що на його місці у національній команді діють сильніші футболісти».

Лавриненко ж переконаний, що Буяльському, попри високий ігровий інтелект, не вистачає фізичних якостей.

«Зараз футбол динамічний, ніж раніше. Його позиція вимагає більшого у цьому аспекті. Виконавці інших збірних мобільніші, вибуховіші, різкіші. Йому не вистачає фізичних якостей, а голова в Буяльського – супер. На рівні УПЛ він має непоганий вигляд, а там, де змагаються найкращі, йому трохи не вистачає».

  • Буяльський у минулому сезоні за Динамо провів 28 матчів, у яких забив десять голів та оформив сім асистів;
  • На рахунку 31-річного півзахисника 13 поєдинків у складі збірної України за усю кар’єру, у яких він не відзначався результативними діями.