«Він точно буде запасним. Без варіантів»: відомо воротаря України, що не вийде на Євро і хто гратиме в основі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
974
3 голоси
«Він точно буде запасним. Без варіантів»: відомо воротаря України, що не вийде на Євро і хто гратиме в основі
Георгій Бущан. Фото: УАФ
Колишній головний тренер Таврії, Миколаєва, Полтави та ряду інших українських клубів Олег Федорчук назвав голкіпера, який буде основним в національній збірній України на Євро-2024.

Олег Федорчук в інтерв’ю сайту «Український футбол» проаналізував виступ воротаря збірної України Георгія Бущана у товариському матчі проти Польщі (1:3).

В експерта залишилися питання до кіпера.

«Не найкраща гра Георгія. У другому таймі пару разів виручив, але, як говорять тренери: один пропущений гол куди важливіший за два сейви. Удар від Зелінського був складним за траєкторією, відскок від газону, але хто ж винен Бущану, що він зіграв неуважно?».

Федорчук переконаний, що навіть якби Бущан відмінно зіграв у спарингу з Польщею, він не мав би шансу стати основним воротарем команди на Євро-2024.

«Знаєте, за всієї поваги до Жори, навіть якби він видав розкішну гру на нуль, це б не змінило його статусу в команді: він точно буде на Євро запасним. Без варіантів. На фоні Андрія Луніна та Анатолія Трубіна динамівець губиться».

Також Федорчук відповів на питання про те, хто ж буде основним воротарем синьо-жовтих на форумі. Він ставить саме на Трубіна.

«Як на мене, Трубін, бо він дуже психологічно стійкий. Спокійний. Пристойний сезон видав за Бенфіку, свій перший за межами України».

Він пояснив свою позицію, чому це буде не Лунін.

«У Луніна теж був хороший сезон, але от ця його хвороба, грип чи інфекцію він підхопив, плюс психологічний тиск, у нього там, я так розумію з Реалом складний переговорний процес щодо нового контракту, можуть зіграти злий жарт. Все це не додає йому впевненості», – сказав Федорчук.

  • Трубін зіграв за збірну в 11 поєдинках (13 пропущених голів, чотири «кліншити»);
  • Лунін провів за національну команду 11 матчів (вісім пропущених голів, п'ять ігор «на нуль);.
  • Бущан взяв участь у 18 зустрічах синьо-жовтих (30 пропущених голів, три «сухі» поєдинки);
  • 17 червня збірна України стартує на Євро-2024 поєдинком з Румунією. Також у нашій групі перебувають Словаччина та Бельгія.
  • Перед цим синьо-жовті ще 11 червня проведуть спаринг з Молдовою.