Чи був пенальті на Мудрику у матчі з Італією? В УЄФА закрили питання скандального пограбування збірної України

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1057
2 голоси
Чи був пенальті на Мудрику у матчі з Італією? В УЄФА закрили питання скандального пограбування збірної України
Михайло Мудрик. Скріншот: Х
Нападник національної збірної України Артем Довбик пригадав епізод з непризначеним пенальті за можливий фол на вінгері Михайлі Мудрику у гостьовому матчі проти Італії (0:0) в рамках кінцевого туру кваліфікації до Євро-2024.

Нападник збірної України Артем Довбик розповів, що сказав керуючий директор УЄФА з питань суддівства Роберто Розетті на лекції щодо арбітражу на Євро-2024 стосовно непризначеного пенальті за можливий фол на Михайлі Мудрику у матчі проти Італії (0:0) у відборі на континентальну першість.

Тоді у компенсований час арбітр поєдинку Хесус Хіль Мансано проігнорував падіння Мудрика у штрафному майданчику італійців, через що синьо-жовті втратили шанс забити гол з позначки і вийти на Євро-2024 напряму та у підсумку вимушені були пробиватися туди через стикові матчі.

Відео падіння Мудрика:

«Олександр Зінченко, і Міша дуже [пресували] цього рефері, взяли його трошки в оборот можна сказати. І він [Розетті] сказав, що це тяжкий епізод, але скоріш за все це був пенальті», – сказав Довбик у коментарі YouTube-каналу УАФ.

  • Зазначимо, що на Євро-2024 Україна стартує 17 червня матчем проти Румунії. Також в групі E виступатимуть команди Словаччини та Бельгії;
  • До цього підопічні Сергія Реброва проведуть ще дві товариських гри: проти Польщі (7 червня) та проти Молдови (11 червня).