УЄФА почув благання Реброва: організація прийняла рішення щодо заявки збірної України на Євро-2024 – деталі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2056
2 голоси
УЄФА почув благання Реброва: організація прийняла рішення щодо заявки збірної України на Євро-2024 – деталі
Сергій Ребров. Фото: УАФ
Заявки національних збірних, які братимуть участь на Євро-2024, будуть розширені з 23 до 26 гравців. Сергій Ребров отримає можливість взяти трьох додаткових виконавців.

У понеділок, 23 квітня, в УЄФА проголосували за розширення складів збірних на Євро-2023 з 23 до 26 гравців.

Вперше ця пропозиція була зроблена на зустрічі тренерів усіх країн у Дюссельдорфі два тижні тому, але на засіданні національного комітету УЄФА зі змагань, як повідомляє Sky Sports News, делегати проголосували за цю зміну правил.

Це рішення схоже означає, що склади з 26 гравців стануть нормою для всіх національних турнірів УЄФА в майбутньому.

Тепер виконавчий комітет УЄФА має санкціонувати це рішення, але очікується, що це буде просто формальність.

Виконком не проведе очного засідання до 22 травня, однак зазвичай таке рішення приймається віддалено. Це може статися пізніше цього тижня.

Цікаво, що на днях головний тренер збірної України Сергій Ребров у коментарі пресслужбі Динамо, оцінюючи можливість виклику на Євро нових гравців, згадував про аспект заявки.

«На це завжди можна сподіватись. Але, на жаль, у нас обмежена заявка з 23 гравців, хоча ми розраховували, що буде 26. Це ще більша відповідальність на гравцях, адже лише 23 місця у збірній, і вони мають максимально підготуватися, щоб показати свої найкращі якості», – говорив Ребров.

  • Зазначимо, що Євро-2024 пройде у Німеччині з 14 червня по 14 липня.
  • В групі наша команда протистоятиме Бельгії, Словаччині та Румунії. Матчем з останніми підопічні Реброва стартують на форумі 17 червня.