Арсенал обіграв Ліверпуль в битві лідерів АПЛ: Зінченко взяв участь у гольовій атаці – відео феєричних помилок

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1212
0 голосів
Арсенал обіграв Ліверпуль в битві лідерів АПЛ: Зінченко взяв участь у гольовій атаці – відео феєричних помилок
Олександр Зінченко. Фото: Google
У центральному поєдинку 23-го туру англійської Прем'єр-ліги лондонський Арсенал переграв Ліверпуль (3:1) та закріпився на другій сходинці в чемпіонських перегонах. Український бек «гармашів» Олександр Зінченко відіграв лише перший тайм.

На початку року, 7 січня, Арсенал програв Ліверпулю у матчі 1/32 Кубка Англії (0:2) і сьогодні хлопці Мікеля Артети були максимально рішуче налаштовані повернути борг червоним.

І стартовий натиск «гармашів», нехай і не відразу, але дав свої плоди у вигляді голу: швидку атаку просто по центру, яку розігнав Олександр Зінченко, точним ударом на добиванні завершив Букайо Сака.

Загалом у першому таймі саме господарі поля виглядали куди цікавіше, але, коли Ентоні Тейлор вже тримав у роті свисток щоб дунути у нього і відправити гравців на перерву, голом у свої ворота відзначився Габріел.

Зробив це бразилець рукою! Епізод був динамічним, тож обійшлося без пенальті, хоч всі приводи для удару з точки були.

По перерві на поле не повернувся чомусь Олександр Зінченко, хоч питань до його гри в обороні не було жодних. Українця замінив поляк Якуб Ківьор.

До пори до часу, гра після перепочинку була доволі нудною. З надлишком позиційної боротьби і без небезпечних моментів, аж поки не привіз гол у власні ворота голкіпер Ліверпуля Аліссон: він побіг на перехоплення і припустився нереального фейлу, яким скористався Габріел Мартінеллі.

А остаточно добив Ліверпуль Леандро Троссард вже в компенсований час. І знову ж чимало питань є до Аліссона, який пропустив поміж ніг.

▶️  Відео всіх голів у матчі Арсенал – Ліверпуль дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

Англія. Прем'єр-ліга, 23-тур

Арсенал – Ліверпуль 3:1 (1:1)

Голи: Сака, 14, Мартінеллі, 67, Троссард, 90+2 – Габріел, 45+3, автогол.

Вилучення: Конате, 88 (друга жовта).

  • Після перемоги над Ліверпулем Арсенал потіснив з другої сходинки Манчестер Сіті. У «канонірів» нині 49 очок. Відставання від червоних, які зберігають лідерство, становить два пункти.
  • У наступному турі на Арсенал очікує лондонське дербі проти Вест Хема. Поєдинок заплановано на 11 лютого. Початок гри о 16:00.
  • Ліверпуль в турі номер 24 вдома прийматиме Бернлі. Гра відбудеться 10 лютого і розпочнеться о 17:00.
  • Олександр Зінченко в поточному сезоні зіграв за Арсенал 27 матчів в усіх офіційних турнірах: один гол, дві результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 42 мільйони євро.