Чи повторить Мудрик долю Миколенка: відомі подробиці фінансового розслідування щодо Челсі

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
534
0 голосів
Чи повторить Мудрик долю Миколенка: відомі подробиці фінансового розслідування щодо Челсі
Маурісіо Почеттіно та Михайло Мудрик. Фото: Google
Протягом найближчих тижнів лондонський Челсі має дізнатися офіційний вердикт у справі про порушення клубом правил фінансового фейр-плей. У синіх можуть відібрали десять очок.

За інформацією низки британських ЗМІ, лондонському Челсі вдасться уникнути очкового штрафу, незважаючи на те, що за нового власника клуб витратив на новачків понад мільярд євро. Отже – порушив правила фінансової чесної гри (фейр-плей).

За повідомленням журналістів з порталу Football London, правники синіх дуже грамотно укладали контракти, тому до Челсі важко підкопатися. Тобто, довести їх нечестну гру на трансферному ринку.

Істотно покращили фінансовий баланс також і продажі Мейсона Маунта, Кая Хаверца, Каліду Кулібалі та Матео Ковачіча.

Нагадаємо, що на початку сезону АПЛ покарало за порушення фінансового фейр-плей Евертон, відмінусувавши у «ірисок» десять очок.

  • Після перемоги над Лутоном (3:2) Челсі має в активі 28 очок після 20-ти турів та посідає десяту сходинку в турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги. 
  • Відставання від зони єврокубків (п'яте місце) складає 11 пунктів.
  • У наступному турі Челсі вдома прийматиме Фулхем. Поєдинок заплановано на 13 січня. Початок гри на «Стемфорд Брідж» о 14:30 за київським часом.
  • Михайло Мудрик в нинішньому сезоні зіграв за Челсі 19 матчів в усіх офіційних турнірах: чотири голи, дві результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює українця рівно в 40 мільйонів євро.