Англійське видання поставило крапку в помилці Зінченка у голі Салаха: чи винен українець і що з ним буде далі

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
14928
0 голосів
Англійське видання поставило крапку в помилці Зінченка у голі Салаха: чи винен українець і що з ним буде далі
Олександр Зінченко і Мохаммед Салах. Фото: Getty Images
Портал The Telegraph визнав, що гра Олександра Зінченка у матчі проти Ліверпуля була барометром виступів усього Арсеналу, а в «канонірів» кращих за українця варіантів на лівому фланзі оборони нема.

Оглядач англійського сайту The Telegraph Сем Дін детально розібрав виступ Олександра Зінченка у матчі проти Ліверпуля (1:1), в якому, власне, невдалі дії українця дали можливість «скаузерам» відкрити рахунок.

🔥 Відео помилки Зінченка дивіться у нашому телеграм-каналі

Експерт зазначає, що захисник Арсеналу не вперше лишає після своїх виступів неоднозначні враження:

«Це вже не вперше в цьому сезоні проявилися найкращі та найгірші риси Зінченка. Він являє собою, здавалося б, вічну загадку: він пропонує якості, які ніхто інший в команді не може виробляти, але також має слабкості, які роблять Арсенал кричуще вразливим проти топ-опонентів».

Втім, як вважає Дін, дії Зінченка були барометром гри усього Арсенала в тому матчі:

«Коротше кажучи, Зінченко втратив контроль над ситуацією в середині гри, але потім знову знайшов його перед кінцем. Його гра підсумувала виступ Арсеналу: коли Ліверпуль був попереду, саме тоді Зінченко не міг зорієнтуватися. Коли Арсенал повернув собі контроль, Зінченко був ключовим гравцем».

Журналіст також проаналізував конкурентів українця за позицією:

«З усіх захисників Артети найкращим захисником один на один, мабуть, є Такехіро Томіясу. Дійсно, коли Арсенал грав з Ліверпулем у жовтні минулого року (3:2), саме Томіясу вийшов на позиції лівого захисника, і японський легіонер домінував над Салахом.

Проблема в тому, що він постійно бореться з травмами. Також через ушкодження відсутній новий гравець Юррієн Тімбер, який може зіграти в центрі захисту».

Саме нідерландцю Дін пророкує нав'язування конкуренції за місце у складі з Зінченком:

«У матчі за Суперкубок проти Манчестер Сіті Тімбер починав у складі Арсеналу на позиції лівого захисника. Не було б нерозумним припустити, що, як тільки він набере форму, він кине виклик Зінченку за місце у старті в цих протистояннях з суперниками, які претендують на титул».

Наостанок експерт визнав, що альтернативи у «канонірів», окрім як українець, на лівому фланзі оборони й нема:

«Наразі, однак, Зінченко, очевидно, залишається найкращим варіантом для Арсеналу, незважаючи на його очевидні слабкості. Артета не має іншого вибору, окрім як сподіватися, що сильні сторони лівого захисника переважать його недоліки».

  • В наступному турі «каноніри» на «Емірейтс» прийматимуть Вест Хем. Лондонське дербі заплановано на 28 грудня. Початок матчу о 22:15 за київським часом.
  • Зінченко в поточному сезоні зіграв за Арсенал в 23-х поєдинках в усіх офіційних турнірах: один гол, одна результативна передача.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 42 мільйони євро.