Зінченко проти Ківіора: коментатор назвав переваги та недоліки українця перед його конкурентом в Арсеналі

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
128
1 голос
Зінченко проти Ківіора: коментатор назвав переваги та недоліки українця перед його конкурентом в Арсеналі
Якуб Ківіор. Фото: Google
Коментатор Іван Громіков провів порівняльну характеристику між оборонцями лондонського Арсенала – українцем Олександром Зінченком та поляком Якубом Ківіором, виокремивши сильні та слабкі сторони обох.

Іван Громіков на основі останніх поєдинків лондонського Арсенала, в яких прийняв участь Олександр Зінченко, остаточно залікувавши свою надокучливу травлу литкового м'яза, вирішив прикинути шанси українця на те, щоб повернути собі стовідсоткове місце в основі. Бо ж поки Зінченко був на лікарняному, його підміняв переважно Якуб Ківіор.

«Зараз на боці поляка більше переваг, включно з фізичною силою (він на 15 сантиметрів вищий), яка багато в чому визначає лондонців під керівництвом Артети. 

Які переваги в Зінченка? Він є більш технічно обдарованим футболістом за Ківіора, але не більш обдарованим за Вайта. Арсеналу при цьому потрібен баланс – особливо, проти сильних суперників, яких на фініші сезону буде багато». 

Саме в поєднанні з Вайтом українець Зінченко може давати гарну хімію, як прийнято говорити в англомовних спортивних колах. І це ще один плюс для нашого співвітчизника.

«Вайт та Зінченко можуть грати одночасно в ситуаціях, коли Арсенал суттєво переважає суперника в класі, як це було з Лутоном. Чи в ситуаціях, коли лондонцям потрібно кидати більше сил в атаку та ризикувати, щоб виграти матч. Зінченко також є більш досвідченим на цьому рівні», – резюмував Громіков в матеріалі для «Українського футбола».

  • Після перемоги над Лутоном (2:0) у 31-му турі Арсенал посідає другу місце у турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги. В активі «канонірів» 68 очок. Відставання від Ліверпуля, який тримається першим, складає два пункти.
  • У наступному турі команда Мікеля Артети на виїзді зіграє проти Брайтона. Поєдинок заплановано на завтра, суботу, 6 квітня. Початок гри о 19:30 за київським часом.
  • Олександр Зінченко в поточному сезоні зіграв за Арсенал 30 матчів в усіх офіційних турнірах: один гол, дві результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 42 мільйони євро.