«Артета готовий змиритися з цим»: в Англії знайшли ризик для Арсенала, пов'язаний із грою Зінченка

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1561
2 голоси
«Артета готовий змиритися з цим»: в Англії знайшли ризик для Арсенала, пов'язаний із грою Зінченка
Олександр Зінченко та Мікель Артета. Фото: Google
Британські журналісти проаналізували дії українського захисника лондонського Арсенала Олександра Зінченка за підсумками матчу проти Лутона (2:0) у поєдинку 31-го туру АПЛ. Знайшлося місце і прянику, і батогу.

Арсенал у матчі 31-го туру англійської Прем’єр-ліги здобув впевнену перемогу над Лутоном (2:0). Український оборонець «канонірів» Олександр Зінченко, який хоч і не відзначився результативними діями, але заслужив на компліменти від британських журналістів.

«Це була типова гра Зінченка. 27-річний гравець був лідером у боротьбі за м'яч, постійно намагаючись вивести Арсенал з оборони в атаку. Він також всюди володів м'ячем, зробивши щонайменше по два паси кожному гравцю, який вийшов у старті».

Та наші британські колеги не були б собою, якби не відшукали в бочці меду й чималу, не чайну, а, як мінімум столову, ложку дьогтю.

«У той же час, ми бачили ризик, який притаманний грі Зінченка. Було кілька необережних передач під час володіння м'ячем, які змусили серця вболівальників на «Емірейтс» битися швидше. Артета вже казав, що готовий змиритися з цим, і ви можете очікувати, що Зінченко вийде у старті в багатьох матчах до кінця сезону», – йдеться в матеріалі Football.london.

Після перемоги над Лутоном Арсенал продовжує посідати перше місце у турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги відповідно. В активі «канонірів» 68 очок. Відрив від Ліверпуля, який тримається другим складає один пункт.

  • У наступному турі команда Мікеля Артети на виїзді зіграє проти Брайтона. Поєдинок заплановано на 6 квітня. Початок гри о 19:30 за київським часом.
  • Олександр Зінченко в поточному сезоні зіграв за Арсенал 30 матчів в усіх офіційних турнірах: один гол, дві результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 42 мільйони євро.