Зінченко вдруге поспіль опинився поза заявкою: Арсенал без українця розгромив Бернлі і обійшов Ман Сіті

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
241
1 голос
Зінченко вдруге поспіль опинився поза заявкою: Арсенал без українця розгромив Бернлі і обійшов Ман Сіті
Автор дубля у ворота Бернлі Букайо Сака. Фото: Google
У поєдинку 25-го туру англійської Прем'єр-ліги Арсенал на виїзді розтрощив Бернлі (5:0). Український захисник «канонірів» Олександр Зінченко участі в цьому матчі не приймав. Наш співвітчизник продовжує заліковувати травму.

Гармати лондонських «канонірів» другий тур поспіль вщент розбивають захист їх суперників.

Слідом за погромом Вест Хема в лондонському дербі на минулому вікенді (6:0), хлопці Мікеля Артети не залишили жодних шансів і Бернлі, але обмежилися «лише» п'ятьма голами.

Результат зробив дует у складі Мартіна Едегора та Букайо Сака: норвежець відзначився голом та результативною передачею, англієць дублем.

А добили бідолашних підопічних Венсана Компані Леандро Троссард та Кай Гаверц.

Шкода, але українець Олександр Зінченко знову не радів разом з партнерами по команді після фінального свистка: наш співвітчизник продовжує заліковувати травму литкового м'яза та приводити фізичні кондиції до норми.

На позиції Зінченка у грі проти Бернлі діяв поляк Якуб Ківіор.

  • «Каноніри» забили 24 голи зі стандартів у 25 турах – це клубний рекорд за сезон.
  • Мартін Едегор після голу у ворота Бернлі став найрезультативнішим півзахисником в АПЛ від початку минулого сезону (20 голів і 13 передач) і сьомий у всій лізі.

Англія. Прем’єр-ліга 

25-й тур

Бернлі – Арсенал 0:5 (0:2)

Голи: Едегор, 4, Сака, 41, пен., 47, Троссард, 66, Гаверц, 78.

  • Після перемоги над Бернлі Арсенал закріпився на другій позиції в турнірній таблиці АПЛ. У «канонірів» 55 очок в доробку. Відставання від Ліверпуля складає два очки. 
  • Бернлі з 13-ма заліковими пунктами залишився на передостанньому, 19-му щаблі.
  • У наступному турі підопічні Мікеля Артети вдома прийматимуть Ньюкасл. Поєдинок заплановано на 24 лютого. Початок гри о 22:30.
  • Бернлі у турі номер 26 на виїзді зіграє проти Крістал Пелас Лутон. Матч відбудеться 24 лютого і розпочнеться о 17:00 за київським часом.
  • Олександр Зінченко в поточному сезоні зіграв за Арсенал 27 матчів в усіх офіційних турнірах: один гол, дві результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 42 мільйони євро.