Арсенал без Зінченка шістьма голами принизив Вест Хем: команда українця в гонці за Ліверпулем та Ман Сіті

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
411
1 голос
Арсенал без Зінченка шістьма голами принизив Вест Хем: команда українця в гонці за Ліверпулем та Ман Сіті
Букайо Сака. Фото: Google
У поєдинку 24-го туру англійської Прем'єр-ліги Арсенал розбив на виїзді Вест Хем (6:0) та зрівнявся за очками з Манчестер Сіті. Український бек «канонірів» Олександр Зінченко звітну гру пропускав.

Сьогодні Лондон точно червоний. Один з лідерів АПЛ Арсенал у дербі розтрощив Вест Хем на його полі, відвантаживши у сітку воріт «молотобійців» чотири голи вже у першому таймі.

Підопічні Девіда Моєса трималися 33 хвилини, а потім, проґавили під час подачі з кутового Вільяма Саліба, який вперше засмутив Альфонса Ареола і понеслося.

За п'ять хвилин після першого голу той таки Ареола привіз пенальті у свої ворота, який чітко виконав Букайо Сака.

Ще два голи до перепочинку забили Габріел, знову захист Вест Хема розгубився під час кутового, і Леонардо Троссард. Бельгієць забив у стилі легенди Арсенала Тьєрі Анрі: щічкою викрутив м'яч точнісінько в кут.

Не збавив оберти Арсенал і після відпочинку, довівши рахунок взагалі до непристойного.

Спершу дубль оформив Сака, а згодом привіт колишнім одноклубникам передав екскапітан Вест Хема Деклан Райс.

Шкода, але цю вікторію разом з партнерами по команді не зміг розділити Олександр Зінченко. Українець на дербі проти Вест Хема навіть не потрапив до заявки Арсенала.

Англія. Прем’єр-ліга 

24-й тур

Вест Хем – Арсенал 0:6 (0:4)

Голи: Саліба, 33, Сака, 41, 63, Габріел, 44, Троссард, 45+2, Райс, 66.

  • Після перемоги над Вест Хемом Арсенал має у своєму активі 52 очки. Стільки ж і у Манчестер Сіті, який тримається другим, але у команди Пепа Гвардіоли ще є гра в запасі. Відставання команди Мікеля Артети від Ліверпуля, який окупував перший рядок, складає два пункти.
  • У наступному турі Вест Хем на виїзді зіграє проти Ноттінгем Фореста. Поєдинок заплановано на 17 лютого. Початок гри о 17:00.
  • Арсенал у турі номер 25 на виїзді зіграє проти Бернлі. Матч відбудеться 17 лютого і розпочнеться о 17:00 за київським часом.
  • Олександр Зінченко в поточному сезоні зіграв за Арсенал 27 матчів в усіх офіційних турнірах: один гол, дві результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 42 мільйони євро.