В Англії визначили головного фаворита Ліги чемпіонів: які місця у рейтингу віддали командам Луніна і Зінченка

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
438
0 голосів
В Англії визначили головного фаворита Ліги чемпіонів: які місця у рейтингу віддали командам Луніна і Зінченка
Олександр Зінченко. Фото: ФК Арсенал
Журналісти оцінили шанси команд на перемогу в Лізі чемпіонів сезону 2023/24. Реал Андрія Луніна оцінюють вище за Арсенал Олександра Зінченка.

В Англії оцінили шанси клубів, які пробилися в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, виграти найпрестижніший європейський клубний турнір.

Журналісти видання GiveMeSport фаворитом вбачають Манчестер Сіті, а ось друге місце віддають Реалу українського голкіпера Андрія Луніна, який зіграє проти РБ Лейпциг.

Експерти підкреслили, наскільки легко команда пройшла першу стадію змагання.

«Реал досі виглядав домінантним у кожному матчі групи Ліги чемпіонів, двічі перегравши Наполі (3:2, 4:2) та з легкістю розправившись з Уніоном (1:0, 3:2) та Брагою (2:1, 3:0)».

Вирішальним для «вершкових», на думку авторів статті, повинен стати їхній дуже міцний склад.

«Джуд Беллінгем зараз є перлиною в короні. Лякає і якість інших гравців: Вінісіус Жуніор, Родріго, Лука Модріч, Антоніо Рюдігер, Едуардо Камавінга. Ми не бачимо, чому переможна серія Реалу має перерватися в 1/8 фіналу. Команда не боїться абсолютно нікого в плей-оф. Можливо, окрім Ман Сіті».

Арсенал нашого захисника Олександра Зінченка журналісти поставили на четверте місце у рейтингу претендентів на трофей. Його команда протистоятиме в 1/8 фіналу Порту.

«Арсенал повернувся до ЛЧ уперше з 2017 року й одразу пробився у плей-оф. Команда, за винятком похибки у другому турі із Лансом (1:2), легко впоралася з групою B, здобувши дивовижні перемоги над ПСВ (4:0) та тим же Лансом (6:0)».

Експерти підкреслили, що може завадити команді Мікеля Артети замахнутися на трофей.

«Завдяки Габріелю Мартінеллі та Букайо Сака команда має великі шанси пробитися в останні етапи турніру, враховуючи вдалий жереб із Порту. Недосвідченість – єдине, що заважає їм зайняти кращі позиції. Колективи вище за них добре знаються на напружених іграх на виліт. Можливо «каноніри» нас здивують».

Рейтинг претендентів на перемогу в ЛЧ за версією GiveMeSport

  1. Ман Сіті;
  2. Реал;
  3. Баварія;
  4. Арсенал;
  5. ПСЖ;
  6. Атлетіко;
  7. Боруссія Дортмунд;
  8. Інтер;
  9. Наполі;
  10. Барселона;
  11. ПСВ;
  12. Реал Сосьєдад;
  13. Порту;
  14. РБ Лейпциг;
  15. Лаціо;
  16. Копенгаген.
  • Матчі 1/8 фіналу ЛЧ відбудуться 13-14 та 20-21 лютого, а також 5-6 та 12-13 березня 2024 року;
  • Протистояння будуть складатися з двох матчів вдома та на виїзді.