«Наприкінці матчу Шахтар атакував – мабуть, Арсенал заснув»: Маркевич і Сабо – про гру Ліги чемпіонів

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
490
3 голоси
«Наприкінці матчу Шахтар атакував – мабуть, Арсенал заснув»: Маркевич і Сабо – про гру Ліги чемпіонів
Сабо, Маркевич, Шахтар. Колаж: Sport-express.ua
Зубри тренерського цеху, Мирон Маркевич та Йожеф Сабо, ексклюзивно для сайту Sport-express.ua поділилися думками про матч Шахтаря із Арсеналом (0:1) в рамках третього туру Ліги чемпіонів.

Учора Шахтар провів третій матч у цьогорічній Лізі чемпіонів. «Гірники» у Лондоні мінімально поступилися Арсеналу. Долю матчу вирішив прикрий автогол Дмитра Різника (ВІДЕО).

Сайт Sport-express.ua поспілкувався про гру із відомими експертами. На наші запитання відповіли:

  • Мирон МАРКЕВИЧ (колишній тренер Карпат, Дніпра і Металіста);
  • Йожеф САБО (екстренер Динамо і збірної України).

«Шахтар виглядав достойно, але, на жаль, програв. Хоча по такій грі можна було й внічию зіграти»

– Які у вас враження від матчу Арсенал - Шахтар?

МАРКЕВИЧ:  На початку гри була присутня нервозність у нашої команди, а потім Шахтар виглядав достойно, але, на жаль, програв. Хоча по такій грі можна було й внічию зіграти. Мені Шахтар сподобався. Проти такої сильної команди гідно виглядали. Я однозначно побачив прогрес у порівнянні з матчами проти Болоньї і Аталанти. Шахтар показав, що він може грати з непростими суперниками. 

САБО: Та які тут враження! Дуже слабо Шахтар зіграв: без швидкостей та ідей. І це ще Арсенал не в оптимальному складі був. Мені гра не сподобалася. Так, наприкінці матчу Шахтар атакував – мабуть, Арсенал заснув, але цього мало. 

У першому таймі «гірники» взагалі нічого не показали, тільки захищалися, і робили дуже багато браку. В атаці – 0! Пощастило, що ще мінімально програли, а якби Арсенал грав з усіма найсильнішими гравцями, то рахунок був би більшим. 

– У Шахтаря за три тури Ліги чемпіонів 0 забитих голів і лише два удари у площину воріт. Як думаєте, у чому проблема?

МАРКЕВИЧ: На жаль, у Шахтаря немає нападників, які б могли поставити крапку у матчі. Зараз ця проблема є не тільки в Шахтарі, а й в інших українських командах. Сікан і Траоре – це не рівень Ліги чемпіонів. Шахтарю треба шукати форварда. 

САБО: Проблема в тому, що в нас дуже слабкий чемпіонат, і коли ми граємо в єврокубках, то це позначається. По Лізі чемпіонів і Лізі Європи видно, що ми набагато слабші. Нікуди від цього не дітися.

Арсенал – Шахтар. Фото: Google

«Я не розумію, чому Пушич ставить Сікана. Він узагалі ніякий! Це не рівень Шахтаря»

– Кого назвете найкращим гравцем матчу?

МАРКЕВИЧ: Судаков непогано виглядав, Бондаренко моментами теж, бразильці добре вийшли на заміну. Різник чудово зіграв, пенальті відбив. Так він пропустив курйозний м’яч, але то не його вина. Якщо обирати когось одного, то «Лева матчу» я віддам Судакову. Не знаю, які плани у Шахтаря стосовно нього, але це такий футболіст, що його можна пропонувати серйозним клубам.

САБО: Я навіть виділити нікого не можу. Єдиний, хто виділявся – це воротар Різник. Дмитро – єдина світла пляма у вчорашній грі Шахтаря. Кілька разів він виручив, пенальті взяв. Пропущений м'яч? Так буває, від штанги йому в спину влучило, там він не винен. 

Судакова в першому таймі я взагалі не бачив. У другому він активізувався, навіть по воротах бив, щоправда, метрів десять вище. Не знаю, куплять його чи ні європейські клуби. Я в цьому Шахтарі взагалі лідера на полі не бачу, абсолютно сіра команда.

👉ВІДЕО ВІДБИТОГО ПЕНАЛЬТІ РІЗНИКОМ👈

– А хто вам не сподобався у грі?

МАРКЕВИЧ: Я вже казав про нападників. Також на жаль, немає стабільності у Зубкова. З його даними він може сильніше грати. 

САБО: Я не розумію, чому Пушич ставить Сікана. Він узагалі ніякий! Це не рівень Шахтаря.

– Педрійньо, Кевін посилили гру Шахтаря. Чому Пушич не випускає їх в основі?

МАРКЕВИЧ: Не знаю, це вже справа тренера. Але моя думка, що цих бразильців треба частіше награвати. З виходом на поле вони принесли у гру Шахтаря швидкість і креативність. 

САБО: Важко сказати, чим керується тренер. Педріньо і Кевін мені сподобалися. Вони добре рухалися й загострювали. Будемо за ними дивитися.

Арсенал – Шахтар. Фото: Google

«Навряд чи Шахтар переможе Янг Бойз. Я не бачу в донецької команди ні швидкості, ні гри в один дотик, ні флангових проходів – абсолютно нічого!»

– Наступний матч у Лізі чемпіонів Шахтар проведе проти Янг Бойз. Там можна буде розраховувати на перемогу?

МАРКЕВИЧ: Побачимо. У Шахтаря насичений графік плюс переїзди. А Янг Бойз – це непроста команда і легко з ними точно не буде, але, звичайно,  потрібно вже вигравати. Тому бажаю Шахтарю тільки успіху зі швейцарцями.

САБО: Навряд чи Шахтар переможе Янг Бойз. Я не бачу в донецької команди ні швидкості, ні гри в один дотик, ні флангових проходів – абсолютно нічого! У чому криється проблема, у футболістах чи тренері? У Шахтаря немає класних гравців. Куплені бразильці ще молоді і не зовсім зрозуміло, виростуть вони чи ні. 

– Уже 27 жовтня відбудеться Класичне Динамо – Шахтар. Який дасте прогноз на матч?

МАРКЕВИЧ: На сьогодні Динамо і Шахтар – це дві абсолютно рівні команди. Я думаю, буде нічия, хотілося б – щоб результативна.

САБО: Шахтарю потрібно обігравати Динамо, тому що вони вже відстають шість очок. «Гірники», можливо, сильніші за індивідуальними якостями за рахунок бразильців, а кияни мають перевагу в командній грі. Думаю, все ж буде нічия - 1:1 або 2:2. Якщо буде 0:0, то я не зрозумію. Що це за футбол без забитих м'ячів?!