«Керівники Шахтаря повинні почути»: названо гравця, якого якнайшвидше зобов’язані продати «гірники»

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
545
2 голоси
«Керівники Шахтаря повинні почути»: названо гравця, якого якнайшвидше зобов’язані продати «гірники»
Георгій Судаков. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Колишній голкіпер Шахтаря Юрій Вірт оцінив перспективи півзахисника «гірників» Георгія Судакова перейти в клуб з топ-5 європейських чемпіонатів.

Головний тренер Ниви (Т) Юрій Вірт в інтерв’ю сайту «Український футбол» перед матчем Шахтаря з Болоньєю в Лізі чемпіонів висловився про перспективи Георгія Судакова перейти в європейський топклуб на фоні останньої гучної заяви про це гендиректора «гірників» Сергія Палкіна.

«Судаков неодноразово і дуже прямо натякав, що хоче поїхати грати до Європи. Певно, немає зараз у нього тієї мотивації, яка була у попередніх сезонах. Він дозрів. Керівники Шахтаря повинні почути, зрозуміти Судакова і якщо є дійсно гідний варіант від з топ-5 європейських чемпіонатів, відпустити».

Вірт погодився, що талант поки демонструє слабку результативність в цьому сезоні, однак експерт бачить поступовий прогрес у його грі.

«Відносно результативності, то так: один гол для гравця рівня Судакова – замало. Але у матчі проти Карпат (5:2) Георгій вже почав нагадувати сам себе, як порівняти з першими іграми у новому сезоні».

Спеціаліст наголосив, що Судаков вже бере на себе роль лідера Шахтаря, хоча і тут є певні нюанси.

«У Шахтаря зараз немає лідера на полі. Після того, як втратив постійне місце у стартовому складі Тарас Степаненко, мав би цю роль взяти на себе саме Судаков. Георгій, це було видно у минулому чемпіонаті, намагався за собою вести партнерів й інколи занадто старався, перетягував на себе ковдру».

Все ж коуч вважає, що хавбека оцінюють високо цілком заслужено.

«Та як би не критикували Судакова, я вважаю, що він найсильніший гравець Шахтаря, якщо ми говоримо про потенціал», – сказав Вірт.

  • Судаков має контракт із Шахтарем до кінця 2028 року. Трансфермаркт оцінює його у 35 мільйонів євро;
  • В цьому сезоні футболіст у п'яти матчах забив один гол та віддав результативну передачу.