Лунін став героєм Реала у серії пенальті з Ман Сіті, Арсенал Зінченка вилетів від Баварії: огляд матчів 1/4 ЛЧ

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
732
2 голоси
Лунін став героєм Реала у серії пенальті з Ман Сіті, Арсенал Зінченка вилетів від Баварії: огляд матчів 1/4 ЛЧ
Фотоколаж: Sport-express.ua
Сьогодні, 17 квітня, свої поєдинки-відповіді на стадії 1/4 фіналу Ліги чемпіонів сезону 2023/24 провели пари Баварія – Арсенал (1:0) та Манчестер Сіті – Реал (1:1, 3:4 по пен.).

Як і прогнозували британські журналісти, поєдинок-відповідь 1/4 фіналу проти Баварії український оборонець Арсенала Олександр Зінченко провів на лаві для запасних. 

Однак, і без нашого співвітчизника його партнери по команді в першому таймі в обороні зіграли майже на відмінно. З моментів Баварії можна пригадати хіба що удар Джамала Мусіала, який потягнув Давид Рая.

Взагалі ж, куди цікавіше у Мюнхені в перші 45 хвилин виглядали гості. Дуже непогані нагоди мав Мартін Едегор та Габріел Мартінеллі, але і Мануель Ноєр не дрімав. Тому на перерву команди пішли з сумними нулями на табло «Альянц Арени».

Але по перерві, оборона команди Мікеля Артети все ж дала тріщину. Розкішну, розмашисту атаку Баварії ударом головою замкнув Йозуа Кімміх. Саме він і став героєм команди Томаса Тухеля.

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матч-відповідь

Баварія – Арсенал 1:0 (0:0)

Голи: Кімміх, 63.

Перший матч – 2:2.

▶️  Відео всіх голів у поєдинку Баварія – Арсенал дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

Поєдинок, вивіска якого достойна фіналу, але в живих мав залишитися лише один. До початку матчу у Манчестері від нього очікували на зливу голів за зразком першої гри (3:3), але, зважаючи на надзвичайну вагу результату, цього разу тотал більше «містяни» та вершкові не пробили. Хоча, все до того йшло.

Вже на 12-й хвилиниі гри Реал зі своєї половини поля розігнав швидку атаку, яку завершив з другої спроби, тобто удару, Родріго, якого залишили одного в центрі штрафного і бразилець просто розстріляв свого співвітчизника Едерсона.

Ще до перерви Сіті мав нагоду рахунок зрівняти, але спершу на висоті був Андрій Лунін, який перервав простріл, а згодом на допомогу нашому голкіперу прийшла поперечина.

▶️  Відео відмінних дій Андрія Луніна дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Після перерви команда Пепа Гвардіоли влаштовувала раз-по-раз ледь не тотальну облогу Реала, але мадридська твердиня трималася неприступною аж до 76-ї хвилини, коли буквально з кількох метрів Кевін Де Брюйне могутнім ударом пробив Луніна.

Після голу бельгійця рельних нагод для голу ні в Ман Сіті, ні в Реала не було, тому гра плавно перейшла в додаткові екстратайми. Однак, і у цей час обійшлося без голів.

Все вирішилося у серії пенальті, де вдача посміхнулася не чинним володарям кубка Ліги чемпіонів. Два удари з 11-ти метрів потягнув наш Андрій Лунін, який вивів Реал до півфіналу ЛЧ.

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матч-відповідь

Манчестер Сіті – Реал 1:1 (3:4 по пен.).

Голи: Де Брюйне, 76 – Родріго, 12.

Перший матч – 3:3.

▶️  Відео всіх голів у поєдинку Манчестер Сіті – Реал дивіться за ПОСИЛАННЯМ

  • Нагадаємо, що напередодні до 1/2 фіналу ЛЧ пробилися ПСЖ та дортмундська Боруссія, які і зустрінуться між собою на цій стадії.
  • Фінал турніру заплановано на 1 червня 2024 року. Прийматиме вирішальну битву за найпрестижніший трофей у європейському клубному футболі легендарний стадіон «‎Вемблі» в Лондоні.