Європейський клуб може отримати нового власника: мільярдер повинен привести Луческу

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
208
0 голосів
Європейський клуб може отримати нового власника: мільярдер повинен привести Луческу
Мірча Луческу. Фото: Google
Віцепрезидент румунського Динамо з Бухареста Андрей Ніколеску заявив, що готовий продати контрольний пакет акцій ФК бізнесмену Іону Ціріаку, який має вмовити тренувати ФК Мірчу Луческу.

Іон Ціріак отримав зелене світло для того, щоб стати новим власником бухарестського Динамо. Мажоритарний акціонер бухарестського клубу, Андрей Ніколеску готовий продати свій контрольний пакет акцій мільярдеру.

«Я віддам йому клуб у будь-який час», – цитує Ніколеску румунський портал prosport.ro.

За інформацією джерела, якщо угода відбудеться, то Ціріак ледь не першим ділом запросить на тренерський місток Динамо Мірчу Луческу.

Нагадаємо, що останнім місцем роботи 78-річного Мірчі Луческу було київське Динамо.

  • Також в Україні румунський фахівець працював на чолі принципового та головного суперника киян – донецького Шахтаря (2004-2016).
  • На чолі столичного клубу румун перебував з літа 2020 року по листопад цього року.
  • За цей час разом з біло-синіми Луческу став чемпіоном України, завоював Суперкубок та національний Кубок країни.
  • Загалом, на чолі обох українських грандів Луческу всього виграв 25 трофеїв: дев'ять чемпіонатів України, сім національних Кубків та вісім Суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.
  • Окрім Динамо та Шахтаря, Луческу також тренував румунські Корвінул, Динамо з Бухаресту та Рапід, італійські Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, турецькі Галатасарай і Бешикташ, а також російський Зеніт.