В Польщі переживають за безпеку Хацкевича: місцева преса повідомила подробиці

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
8433
0 голосів
В Польщі переживають за безпеку Хацкевича: місцева преса повідомила подробиці
Олександр Хацкевич. Фото: Google
Польський Заглембє вимушено змінив план підготовки та відмовився від поїздки на тренувальний збір до Туреччини через побоювання щодо безпеки головного тренера Олександра Хацкевича та білоруського персоналу.

Олександр Хацкевич очолив польський Заглембє минулого тижня, а посаду спортивного директора клубу посів інший білорус Михайло Залевський.

Польська команда була змушена змінити свої плани по підготовці до другої частини сезону та відмовитися від поїздки до Туреччини через те, що переживає за безпеку білоруських фахівців.

«Ми не поїдемо на збори з політичних причин. Наш тренер та спортивний директор з Білорусі, вони неодноразово говорили про війну. Ми боїмося, що вони можуть поїхати в Туреччину і не повернутися звідти», – приводить слова президента клубу Аркадіуша Александера видання Sosnowiec Wyborcza.

Нагадаємо, що у вівторок, 16 січня, Заглембє провело перший товариський матч під керівництвом нового тренера, програвши із рахунком 1:2 клубу Ружомбєрок.

Сьогодні, 24 січня, команда білоруського фахівця зіграла другий спаринг та розійшлася нічиєю з Бєльсько-Бялою (2:2). 

  • Заглембє виступає в першій лізі Польщі (аналог української Першої ліги, – прим. Sport-express.ua). Після 19-ти турів нова команда Хацкевича перебуває на останньому 18-му місці, маючи в активі 11 очок.
  • Хацкевич з 2017-го по 2019 роки очолював Динамо: 105 матчів, 62 перемоги, 24 нічиї та 19 поразок, два виграних Суперкубка України.
  • Як футболіст він виступав у складі киян з 1996-го по 2004-й: 216 поєдинків та 36 голів.