Хацкевич збирає українців в Заглембе: за польський клуб зіграли вихованці Динамо, Шахтаря та Волині

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
983
0 голосів
Хацкевич збирає українців в Заглембе: за польський клуб зіграли вихованці Динамо, Шахтаря та Волині
Олександр Хацкевич. Фото: Google
На перегляді у польському Заглембе, який нині очолює колишній головний тренер київського Динамо Олександр Хацкевич, перебуває одразу три українці: Олексій Довгий, Сергій Яворський та Олександр Воробей.

Заглембе у товариській грі розписав результативну нічию з Бєльсько-Бялою (2:2). Цей поєдинок став другим для нового тренера клубу з Сосновця Олександра Хацкевича.

Однак, примітним матч став не стільки чотирма голами, що для товариської гри не є чимось надзвичайним, скільки наявністю у складі Заглембе одразу трьох гравців з українським паспортом.

За інформацією польського журналіста-інсайдера Пьотра Шльонки, на перегляді у Заглембе зараз находяться Олексій Довгий, Сергій Яворський та Олександр Воробей.

У першій грі на чолі Заглембе підопічні Хацкевича програли словацькому Ружомбероку (1:2).

Нагадаємо, що Хацкевич очолив польський Заглембе на минулому тижні та запросив до свого тренерського штабу асистентом ексгравця харківського Металіста та ще кількох українських клубів Северина Ганцарчика

  • Опорний півзахисник Олексій Довгий є вихованцем київського футболу (школи Локомотива та академії Динамо). Контракт гравця належить львівському Руху.
  • Transfermarkt оцінює 34-річного гравця в 100 тисяч євро.
  • Сергій Яворський є вихованцем донецької школи футболу (Олімпік та Шахтар), грає на позиції центрального захисника за команду ЛОК Стендаль з шостого дивізіону НІмеччини. 
  • 28-річний воротар Олександр Воробей, який перші кроки у профі робив за Волинь з Луцька, у поточному сезоні захищав останній рубіж в грузинській Гагрі. 
  • Transfermarkt оцінює голкіпера у 150 тисяч євро.
  • Заглембє виступає в першій лізі Польщі (другий за силою дивізіон після Екстракляси, – прим. Sport-express.ua). Після 19-ти турів нова команда Хацкевича перебуває на останньому 18-му місці, маючи в активі 11 очок.
  • Олександр Хацкевич тренував київське Динамо з 2 червня 2017 року по 14 серпня 2019 року. 
  • На чолі столичного гранда білоруський фахівець виграв два Суперкубки України 2018 та 2019 років.
  • Наставник також працював тренером національної та молодіжної (U-18) збірних Білорусі, Вітебська, російського Ротора та кіпрського Карміотисса.