«Я готовий повернутися в Україну»: екс-гравець Динамо та збірної Харатін хоче залишити Легію

Аватар Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1570
0 голосів
«Я готовий повернутися в Україну»: екс-гравець Динамо та збірної Харатін хоче залишити Легію
Ігор Харатін. Фото: ФК Легія
Український півзахисник Легії Ігор Харатін в ексклюзивному інтерв'ю сайту sport-express.ua підтвердив, що переведений до складу резервної команди, яка виступає у Третій лізі Польщі.

Свого часу його називали майбутньою зіркою півзахисту Динамо – не менш ніж Велозу, а також збірної України – не згірш від тогочасних зірок Гармаша та Рибалки. Втім, останні сезони колишній чемпіон Угорщини в складі Ференцвароша не може занести собі в актив.

Харатін, коли, здавалося, що влітку прощання з клубом було неминучим, залишився у Варшаві допрацьовувати останній рік за контрактом. Українець вкрай рідко виходить на поле, тож змушений підтримувати форму в Легії-2. При цьому варшавський клуб не закриває очі на відхід українця під час зимового трансферного вікна. Такий сценарій ще можливий, але спочатку на 28-річного гравця хтось повинен був би вийти. Також має бути зацікавленість у переході з боку самого футболіста.

Сайт sport-express.ua зв'язався з Ігорем Харатіним, який прояснив ситуацію між ним та Легією.

«Тренер Легії на мене не розраховує. На збори не лечу»

– Польське телебачення повідомило, що ви переведені в Легію-2, яка виступає в третьому за силою дивізіону чемпіонату Польщі. Від кого пішла ініціатива?

– Так, тимчасово я буду тренуватися з другою командою, бо тренер першої команди не розраховує на мене. На збори я не лечу, тому буду поки з другою командою.

– Востаннє ми з вами спілкувалися півроку тому. Ситуація з Легією та сама?

– Як я вже казав, тренер не розраховує на мене. В мене залишається півроку контракту. І тому зараз знаходжусь в пошуку нової команди.

– До вас є зацікавленість з боку інших клубів?

– Так, але жоден із них поки не підійшов.

– В Польщі напевно знають про вашу ситуацію. Конкуренти Легії не виходили на вас?

– Поки що ні, буду розглядати всі варіанти.

Ігор Харатін. Фото: ФК Легія

– Пропозиції з України готові розглядати?

– Звісно. Я готовий приїхати. Розглядаю всі опції. Скучив за футболом. Чекаю з нетерпінням на новий виклик.

– Динамо активно шукає новачків. До вас не надходила пропозиція від клубу, в якому ви виросли?

– До мене не звертались.

– Невже футболісту, який викликався в національну збірну України, не можуть знайти підходящий варіант?

– Я не знаю, від чого то залежить. Зараз я без ігрової практики. Коли ти граєш, тобі завжди легше. Далі все залежить від агентів.

«Не було ніяких травм. Легія грала двічі на тиждень стабільно. Але..»

– Як ви себе почуваєте в ігровому плані?

– Слава Богу, не було ніяких травм. Грав, тренувався. Плюс індивідуально працюю з тренером по фізпідготовці. В цьому плані проблем нема. Потрібно багато працювати, щоб тримати себе в тонусі.

– Чемпіонат Польщі зараз на паузі. Легія останні півроку билася на трьох фронтах, що відобразилося на результатах в Екстраклясі – зараз відстає від лідируючого Шльонська на 9 очок. Як оціните першу частину сезону?

– Дуже важко грати на три турніри, коли граєш по кілька матчів на тиждень. В певний момент команда не витримує і починається спад.

Легія за ці пів сезону зіграла 33 гри, якщо я не помиляюсь. Подолали шість матчів кваліфікації, щоб потрапити в групу Ліги конференцій. Виходили на кожну гру, як на фінал. Команда багато сил віддала для цього, а вже на груповій стадії вийшли з дуже важкої групи.

Десь загубили очки в чемпіонаті, але є всі шанси відіграти ті 9 очок, хоча відрив досить немаленький. Кваліфікація гравців, які є в команді, дозволяє на це сподіватися.

– Напрошується висновок, що Легія підходить в однакових умовах з чинним чемпіоном Ракувом, який після вильоту з Ліги Європи сконцентрується на чемпіонаті та Кубку Польщі.

– Так-так.

Ігор Харатін. Фото: ФК Легія

– Легія пробилася в плей-офф Ліги конференцій, посівши друге місце в групі з Астон Віллою, АЗ та Зринські. Колектив з Варшави може далеко зайти в єврокубках?

– Я думаю, що Легія має сили пройти Мольде, а далі буде видно. Шанси є хороші.

– Командам з України, які виступають в єврокубках, йдуть назустріч в плані перенесень матчів внутрішнього чемпіонату. Наскільки поляки лояльно до цього ставляться?

– Точно не згадаю, але декілька ігор перенесли, коли ми ще грали кваліфікацію. Це ще на початку сезону, коли вкрай важливо було сконцентруватися на єврокубках, щоб грати в груповому раунді. Ми догравали 20 грудня останню гру (поразка від Краковії 0:2, – прим. sport-express.ua). Графік двох матчів на тиждень тримався стабільно.

– У кадровому плані Легія потребує підсилення?

– В ростері Легії багато кваліфікованих гравців. Дуже велика конкуренція. Були зроблені точкові підсилення. Команду залишили ті гравці, які зовсім не грали.

***

  • 28-річний Харатін в поточному сезоні провів один поєдинок за першу команду Легії. У складі Легії-2 Ігор виходив сім разів у Третій польській лізі.
  • Контракт українця з Легією діє до 30 червня 2024 року. Transfermarkt оцінює Харатіна в 350 тисяч євро.