Скандал Коноплянка-ЧФР Клуж: в Румунії розповіли, за що насправді клуб розірвав контракт із зіркою України

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
306
0 голосів
Скандал Коноплянка-ЧФР Клуж: в Румунії розповіли, за що насправді клуб розірвав контракт із зіркою України
Євген Коноплянка. Фото: ProSport
Євген Коноплянка просив босів ЧФР Клуж дати йому другий шанс у команді, але ті запідозрили вінгера у відсутності відданості команді, через що і попрощалися з українцем.

Стали відомі деталі відходу Євгена Коноплянки з румунського ЧФР Клуж, який стався 3 січня. Зазначається, що вінгер просив босів клубу дати йому другий шанс:

«Коноплянка просив головного інвестора клубу Йоана Варгу залишити його до літа, щоб показати, на що він здатен, але він не погодився. Головний тренер команди Андреа Мандорліні також виявився солідарним з Варгу, сказавши йому, що Коноплянка – не той гравець, на якого можна покластися».

Втім, за інформацією румунського порталу ProSport, боси клубу не повірили вінгеру:

«Вінгер скаржився на проблеми зі здоров'ям і на те, що йому потрібен час, щоб відновити фізичну форму, але представники ЧФР запідозрили його у відсутності інтересу та відданості команді. Зокрема, Євген підозрювався в тому, що «видає травмованого» перед тривалими поїздками команди».

Тим часом власник Клужа Йоан Варга прокоментував прощання з Коноплянкою.

«Це був ризик, на який я пішов, і я помилився. Він мене зовсім не вразив, і ми вирішили розійтися», – сказав Варга в інтерв'ю ProSport.

  • До Румунії 34-річний вінгер приїхав влітку 2023 року після трохи менше ніж півторарічних виступів за Краковію з польського Кракова.
  • За Клуж Коноплянка виступив лише у чотирьох матчах, у яких отримав лише 54 хвилини ігрового часу та не відзначився результативними діями.
  • Раніше повідомлялося, що румунський клуб має значні проблеми з фінансуванням, через що гравці вже три місяці не отримують зарплатню.
  • ЧФР після 21-го туру має в активі 36 очок та посідає другу сходинку в турнірній таблиці румунської Ліги 1. Відставання від ФКСБ, який йде першим, складає вісім балів.