«Я міг залишитись в Росії, але…»: Гай відверто розповів, чи жалкує про період в Кубані

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
278
0 голосів
«Я міг залишитись в Росії, але…»: Гай відверто розповів, чи жалкує про період в Кубані
Олексій Гай. Фото: Google
Колишній півзахисник донецького Шахтаря та національної збірної України Олексій Гай відверто розповів, шкодує він чи ні через те, що вже після анексії Криму та початок війни на Донбасі, прийняв пропозицію російської Кубані.

Олексій Гай поставив крапку, однозначно відповівши на питання, чому він повернувся до України після виступів у російській Кубані, через що його зненавиділи фанати Шахтаря (і не лише).

«Про мене кажуть дуже багато речей, які зі мною не пов’язані, наприклад, що я сепаратист тощо. Це не має нічого спільного з моїми думками та поглядами. Я залишився в Україні, живу тут зі своєю родиною і люблю нашу країну.

Я міг залишитись в Росії, але після закінчення контракту з Кубанню повернувся на батьківщину, тому що своє майбутнє пов’язую виключно з Україною», –  розповів Гай в ексклюзивному інтерв'ю «Українському футболу».

Нагадаємо, що в липні минулого року на той час головний тренер донецького Шахтаря Патрік ван Леувен запросив в свій тренерський штаб Олексія Гая.

Однак ультрас «гірників» підняли в мережі поголос, після чого про співпрацю Гая і донецького клуба Олексію довелося забути.

  • Олексій Гай виступав у складі донецького Шахтаря у 2000-2004 та 2005-2013 роках: 141 поєдинок, 14 голів.
  • За російську Кубань Гай грав у період з 2016 по 2018 роки: 63 матчі, 12 голів. 
  • Завершував професійун кар'єру вихованець запорізької школи футболу в донецькому Олімпіку у 2019 році.
  • За національну збірну України Гай провів 29 матчів, забив один гол.