Луческу не може вилетіти з Саудівської Аравії: екснаставник Динамо та Шахтаря страждає через скандал

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
235
0 голосів
Луческу не може вилетіти з Саудівської Аравії: екснаставник Динамо та Шахтаря страждає через скандал
Мірча Луческу. Фото: Google
Колишній головний тренер київського Динамо та донецького Шахтаря Мірча Луческу не може покинути Саудівську Аравію через скандал, який виник між місцевою владою та турецькими клубами, Галатасараєм і Фенербахче.

Мірча Луческу був особливим гостем з боку Галатасарая на поєдинок за Суперкубок Туреччини проти Фенербахче, який мали провести у Саудівській Аравії. Але румунський фахівець і футбол не подивився, і не може вилетіти з Близького Сходу через скандал.

Гравці обох турецьких команд вирішили вийти на розминку в футболках із зображенням Мустафи Кемаля Ататюрка, експрезидента Туреччини. Проте цей жест змусив божеволіти саудитів, які вважають політика зрадником мусульманського світу.

Також було заборонено гімн і прапор Туреччини. Галатасарай та Фенербахче вирішили не миритися з подібним відношенням та вирушили до аеропорту. Про це повідомило Reuters.

Але влада Саудівської Аравії не дозволила літаку Галатасарая злетіти.

  • Мірча Луческу в Україні очолював київське Динамо та донецький Шахтар.
  • На чолі столичного гранда фахівець перебував з літа 2020 року по листопад цього року та встиг стати чемпіоном, завоював Суперкубок та Кубок України.
  • Загалом, на чолі обох українських грандів румун всього виграв 25 титулів: дев'ять чемпіонатів України, сім національних Кубків та вісім Суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.