Суперліга проти ФІФА та УЄФА: суд виніс вердикт – команда Довбика та Циганкова вийде на протест, але не Луніна

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
318
0 голосів
Суперліга проти ФІФА та УЄФА: суд виніс вердикт – команда Довбика та Циганкова вийде на протест, але не Луніна
Фото: Google
Європейський суд справедливості (CJEU) постановив, що УЄФА та ФІФА діяли проти законодавства про конкуренцію, заблокувавши створення Суперліги у 2021 році.

Усі дії УЄФА та ФІФА щодо Суперліги були визнані незаконними. Відповідне рішення було опубліковано сьогодні, 21 грудня, на сторінці Європейського суду після засідання у Люксембурзі.

«Правила ФІФА та УЄФА щодо попереднього схвалення міжклубних футбольних змагань, таких як Суперліга, суперечать законодавству ЄС», — йдеться у заяві Суду ЄС.

За інформацією джерела, ФІФА та УЄФА порушили чинне законодавство ЄС про конкуренцію та свободу надання послуг.

Якщо конкретніше, то обидві організації (ФІФА та УЄФА) зловживали своїм домінуючим становищем по відношенню до конкуруючої ліги, оскільки їхні правила не були, на думку суду, прозорими, об’єктивними, недискримінаційними та пропорційними.

Таким чином клуби зможуть брати участь у турнірі Суперліги без накладення санкцій з боку УЄФА та ФІФА.

За інформацією Onda Cero, сьогодні, 21 грудня, клуби Ла Ліги проведуть акцію протесту проти Суперліги.

Планується, що всі команди, крім Реала, перед матчами вийдуть на поле у спеціальних футболках на знак протесту проти Суперліги.

Її учасником може стати і гравець національної збірної України форвард Артем Довбик, Жирона якого на виїзді зустрінеться з Бетісом.

Український вінгер Жирони Віктор Циганков поєдинок проти Бетіса пропускатиме. Про це повідомив наставник Жирони Мічел Санчес напередодні.

  • Станом на сьогодні, у проекті під назвою Суперліга залишилися лише два клуби – мадридський Реал та Барселона.