Луческу буде працювати з легендою збірної Німеччини: європейський клуб вже готує пропозицію екстренеру Динамо

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
562
0 голосів
Луческу буде працювати з легендою збірної Німеччини: європейський клуб вже готує пропозицію екстренеру Динамо
Мірча Луческу. Фото: Google
Колишній головний тренер київського Динамо та донецького Шахтаря Мірча Луческу є основним претендентом на посаду керманича одного з грандів турецького футболу, стамбульського Бешикташа.

На заслуженій пенсії просидів не довго. Турецькі спортивні ЗМІ інформують, що «Іль Луче», а саме так наші колеги з Туреччини називають Мірчу Луческу, є фаворитом на посаду головного тренера Бешикташа.

За інформацією вже румунського порталу Digisport асистентом Луческу стане легендарний німецький футболіст Мірослав Клозе.

І саме Клозе стане наступником Луческу, тобто повноцінним головним тренtром Бешикташа, в найближчі півтора року.

Керівництво турецького гранду запланувало зустріч з обома фахівцями на 27 грудня, на якій, швидше за все, і буде прийнято рішення про розставання з нинішнім тренером «орлів» Різою Чалимбаєм.

«Я не дивлюся на гроші.

У мене все ще є пристрасть, а це найголовніше для людини», - сказав Мірча Луческу в інтерв'ю Gazzeta dello Sport пару тижнів тому.

Головною метою Бешикташа був Ханс Флік, колишній тренер збірної Німеччини, але фахівець відхилив пропозицію, бо, очікується, що в наступному сезоні він стане головним тренером дортмундської Боруссії, зазначає турецький портал Fanatik.

  • В Україні Мірча Луческу працював у донецькому Шахтарі (2004-2016) та київському Динамо (2020-2023).
  • На чолі столичного клубу румунський фахівець перебував з літа 2020 року по листопад 2023-го.
  • За цей час разом з киянами  румунський спеціаліст став чемпіоном України, завоював Суперкубок та Кубок країни.
  • Перед роботою у київському клубі Луческу 12 років був головним тренером донецького Шахтаря.
  • На чолі обох українських грандів Луческу всього виграв 25 трофеїв: дев'ять чемпіонатів України, сім національних Кубків та вісім Суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.
  • Окрім Динамо та Шахтаря, Луческу також тренував румунські Корвінул, Динамо з Бухаресту та Рапід, італійські Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, турецькі Галатасарай і Бешикташ, а також російський Зеніт з Санкт-Петербурга.