На замітку Луніну і збірній України: Куртуа пояснив, чому пропустить Євро-2024 – відверта заява воротаря Реала

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
453
0 голосів
На замітку Луніну і збірній України: Куртуа пояснив, чому пропустить Євро-2024 – відверта заява воротаря Реала
Андрій Лунін та Тібо Куртуа. Фото: Google
Конкурент Андрія Луніна в мадридському Реалі та голкіпер національної збірної Бельгії Тібо Куртуа повідомив, що не встигне відновитися до початку чемпіонату Європи.

Тібо Куртуа повідомив, що Реал хоче, щоб воротар набрав форму та повністю відновився після травми. 

«Клуб ясно дав мені зрозуміти, що хоче, щоб я одужав на 100% і не повертався раніше. Я не хочу зраджувати цю довіру. Нічого страшного, якщо я більше не вийду на поле в цьому сезоні».

Голкіпер зізнався, що через процес відновлення від травми не зможе зіграти на чемпіонаті Європи.

«Через травму я не зможу зіграти на чемпіонаті Європи. Мені потрібно повністю відновитися, і в цій ситуації дату одужання краще не ставити. Якщо мені пощастить, я зможу зіграти ще один матч у травні. 

Але в будь-якому разі я не зможу бути на 100% готовим до великого турніру. Думаю, краще відразу внести ясність для збірної. З імовірністю у 80% я не зіграю на Євро. У червні я стану черговим уболівальником. Сподіваюся, хлопці виграють Євро», — сказав Куртуа у коментарі Sporza.

  • Відсутність бельгійця надала шанс Андрію Луніну проявити себе. Українець зіграв цього сезону у всіх турнірах за Реал в дев’яти зустрічах та пропустив шість голів. Transfermarkt оцінює українця у п’ять мільйонів євро.
  • Куртуа у нинішньому сезоні за Реал не провів жодного матчу через травму хрестоподібної зв'язки. Transfermarkt оцінює гравця у 45 мільйонів євро.
  • Бельгія є потенційним суперником збірної України у групі Е на Євро-2024. 
  • Команда Сергія Реброва ще має пройти Боснію і Герцеговину, а потім обіграти переможця пари Ізраїль – Ісландія.