Англійське видання повідомило про нещодавнє рішення Зінченка: відомо, що зробив захисник Арсеналу

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
265
0 голосів
Англійське видання повідомило про нещодавнє рішення Зінченка: відомо, що зробив захисник Арсеналу
Олександр Зінченко. Фото: Getty Images
Попри помилки в обороні, Олександр Зінченко все одно має вплив на атмосферу всередині Арсеналу і британська преса вважає українця одним із творців минулорічної боротьби «канонірів» за чемпіонство.

Англійська преса досі розмірковує над виступом Олександра Зінченка у матчі Арсенала проти Вулвергемптона (2:1), де «Вулвз» забили після помилки українського захисника.

Втім, цю прикрість Зінченко нівелював гольовою передачею і журналісти визнають, що свій вклад в перемогу Олександр таки зробив:

«Так, Арсенал не пропустив би, якби Зінченко не втратив м'яч так просто. Але вони також не забили б свій другий гол без його блискучої гри на м'ячі. Його асист Мартіну Едегору після захоплюючого обміну пасами з Габріелем Жезусом був найвищого ґатунку».

Про те, що в українця не все вдається на полі, він сам прекрасно розуміє і працює над цим:

«Зінченко, як ми розуміємо, добре знає свої сильні та слабкі сторони. В останні місяці він невпинно працював над покращенням певних аспектів своєї гри, в тому числі над фізичною силою».

Втім, журналісти розкрили один момент, який стосується українця і який не обговорюють в контексті дій захисника на полі:

«Дискусія навколо помилок Зінченка також не враховує його важливість за межами поля. Він є жартівником команди, але також і великим мотиватором. Джерела називають його менталітет ключовою причиною розвитку Арсеналу з минулого літа».

Зазначається, в чому проявляється менталітет українця:

«Як повідомлялося на початку року, Зінченко прибув до Еміратів і одразу сказав своїм товаришам по команді, щоб вони забули про боротьбу за потрапляння до четвірки найкращих. Він хотів, щоб вони повірили, що виграти титул можливо. Згодом вони повірили».

Наостанок журналісти The Telegraph розповіли, як до таких дій Зінченка ставиться сам Артета:

«Він може змінити енергетику в кімнаті. У нього особливе почуття гумору і він по-особливому спілкується з людьми. Такі потрібні в роздягальні».

  • Після перемоги над Вулверхемптоном Арсенал має 33 бали.
  • «Каноніри» займають першу сходинку в турнірній таблиці АПЛ
  • В наступному турі команда Артети на виїзді зіграє проти Лутона. Поєдинок заплановано на 5 грудня, початок – о 22:15.
  • Зінченко в поточному сезоні зіграв за Арсенал в 19-ти поєдинках в усіх офіційних турнірах, де відзначився голом та асистом.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 42 мільйони євро.