Скандал Шахтар – Металіст 1925: Бєлік поставив крапку в питанні зірваного матчу чемпіонату U-19

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
749
0 голосів
Скандал Шахтар – Металіст 1925: Бєлік поставив крапку в питанні зірваного матчу чемпіонату U-19
Олексій Бєлік. Фото: ФК Шахтар
Головний тренер Шахтаря U-19 Олексій Бєлік до кадрових проблем Металіста 1925, які спричинили скасування очного матчу команд, поставився з розумінням, але наголосив, що регламент має бути одним для всіх.

Головний тренер Шахтаря U-19 Олексій Бєлік прокоментував скасування матчу 16-го туру чемпіонату проти Металіста 1925, на який харків'яни не змогли зібрати достатню кількість виконавців.

За словами наставника, «гірники» в схожому становищі були навіть цього сезону, але їм назустріч ніхто не пішов:

«Я з повагою ставлюся до колег та суперників, але насамперед я маю захищати свою команду, щоб реалізовувати поставлені цілі.

В цьому сезоні через логістичні та погодні складнощі ми тричі зверталися до інших клубів з проханням посунути або перенести очні матчі. І тричі нам відповідали відмовою. У мене немає ніяких претензій: всі сторони посилалися на регламентні норми». 

Бєлік також підкреслив, що перенесення гри не зрозуміли б його підопічні:

«Але як би на мене подивилися мої футболісти, якщо б я дав двом кращим гравцям суперника (йдеться про Панченка та Ногейру з Металіста 1925 – прим. СЕ) пропустити через дискваліфікацію не нашу гру, а наступний матч проти Динамо, зігравши з нами весною - вже після киян у найсильнішому складі?»

Наостанок у коментарі Telegram-каналу ТаТоТаке керманич Шахтаря U-19 розповів, що він у даній ситуації знаходив вихід з положення:

«Я розумію кадрові проблеми харківської команди, але коли в мене було те ж саме напередодні матчу з Барселоною, я без жодного тренування включив у склад хлопця з команди U17. Регламент має бути однаковим для усіх, хіба не так?».

  • Команди мали зустрітися 3 грудня, але внаслідок дискваліфікації двох гравців та травм низки виконавців Металіст 1925 попросив про перенесення матчу. Шахтар відповів відмовою.
  • Тепер долю даного поєдинку визначить Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ.
  • Шахтар (U-19) наразі займає третю сходинку в чемпіонаті України з двома матчами в запасі та відставанням від лідера – київського Динамо у два бали.
  • Металіст 1925 до 19 років посідає останнє, 16 місце в турнірній таблиці, маючи після 16 турів усього десять очок.