«Трішки в ніжку, трішки в м’яч»: Федецький розкрив, хто міг би зіграти його в кіно – актор знімався у Гая Річі

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
398
0 голосів
«Трішки в ніжку, трішки в м’яч»: Федецький розкрив, хто міг би зіграти його в кіно – актор знімався у Гая Річі
Артем Федецький і Вінні Джонс. Колаж: СЕ
Культовий захисник Дніпра Артем Федецький, який нещодавно спробував себе в ролі актора, розповів, хто б міг зіграти його на екрані, якби знімали автобіографічний фільм про нього.

Нещодавно Артем Федецький знявся у епізодичній ролі в українському фільмі «Довбуш», режисера Олеся Саніна.

Картина розповідає про повстанський рух карпатських опришків на чолі з їх легендарним лідером Олексою Довбушем у XVIII столітті.

Зважаючи на те, що й сам Федецький, теж не пересічний футболіст в історії українського футболу, в нього спитали про те, хто б міг зіграти його на екрані.

«У мене тільки одна асоціація. З моїм висловом «трішки в ніжку, трішки в м’яч» на роль Федецького ідеально підійшов би «Костолом» Вінні Джонс.

«Як би називався фільм про мене? Вся кар’єра в підкаті», а люди вже нехай додумують самі», –  розповів Федецький в інтерв'ю «Українському футболу».
  • Артем Федецький за час професійних виступів захищав кольори донецького Шахтаря, київського Арсенала, ФК Харків, львівських Карпат, Дніпра та німецького Дармштадта.
  • За національну збірну України Федецький зіграв 53 поєдинки: два голи.
  • Вінні Джонс – валлійський футболіст, який більше відомий широкому, не футбольному загалу, завдяки своїй акторській діяльності. Переважно він грає ролі тренерів, футбольних хуліганів та жорстоких злочинців. 
  • Джонс зокрема зіграв у культових стрічках Гая Річі «Карти, гроші, два стволи» та «Великий куш».
  • За час професійної кар’єри футболіста Джонс захищав кольори англійських Вілдстона, Вімблдона, Лідса, Шеффілд Юнайтед, Челсі та КПР.
  • За національну збірну Уельсу Вінні Джонс провів дев’ять поєдинків.