До уваги Зінченка: Арсенал прийняв важливе рішення щодо конкурента українського захисника

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
238
0 голосів
До уваги Зінченка: Арсенал прийняв важливе рішення щодо конкурента українського захисника
Такехіро Томіясу та Олександр Зінченко. Фото: Google
Представники лондонського Арсеналу розпочали переговори із агентами лівого захисника Такехіро Томіясу з приводу пролонгації чинного контракту японця.

За інформацією британського порталу The Athletic, Арсенал розпочав переговорний процес з Такехіро Томіясу, на якого вже поклали око представники німецької Баварії з Мюнхена.

Як стверджують наші колеги з Великої Британії, лондонський клуб хоче покращити фінансові умови контракту японця, строк контракту якого завершується влітку 2025 року і тим самим втримати гравця в Лондоні. 

Томіясу є прямим конкурентом українця Олександра Зінченка, адже обидва гравці грають на лівому фланзі захисту, але і в поєдинку Ліги чемпіонів проти Лансу (6:0), і в матчі АПЛ проти Брентфорда (1:0), Мікель Артета знайшов місце для обох виконавців – Томіясу діяв на правому фланзі оборони, а Зінченко ліворуч.

  • Після перемоги над Брентфордом в 13-му турі АПЛ (1:0) Арсенал має 30 очок. «Каноніри» скористались осічкою Манчестер Сіті (1:1 з Ліверпулем) та скочили на перший щабель в турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги.
  • В наступному турі команда Мікеля Артети вдома прийматиме Вулвергемптон. Поєдинок заплановано на 2 грудня. Початок гри у Лондоні о 17:00.
  • Олександр Зінченко в поточному сезоні зіграв за Арсенал в 18-ти поєдинках в усіх офіційних турнірах: один гол.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 42 мільйони євро.
  • Такехіро Томіясу в сезоні 2023/2024 провів за «канонірів» 18 матчів в усіх офіційних турнірах: один гол, дві результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює 25-річного японця в 25 мільйони євро.