На Роналду подали до суду: відомо, за що зірка світового футболу отримав колективний позов

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1141
0 голосів
На Роналду подали до суду: відомо, за що зірка світового футболу отримав колективний позов
Кріштіану Роналду. Фото: Getty Images
На форварда Аль-Насра Кріштіану Роналду подали до суду за просування незареєстрованих цінних паперів Binance. Позивачі, стверджують, що зазнали збитків через його рекламу криптовалютної біржі.

Кріштіану Роналду, імовірно, сприяв інвестиціям у незареєстровані цінні папери у координації з Binance, яка уклала із ним партнерство в середині 2022 року для просування серії його власних незамінних токенів (NFT).

Як повідомляє Cointelegraph, 27 листопада до окружного суду США у Флориді було подано колективний позов на зірку збірної Португалії. Троє постраждалих вимагають відшкодування збитків та засобів для покриття судових витрат.

  • Зазначимо, що Binance та її засновник Чанпен Чжао визнали себе винними та виплатили уряду США компенсацію у розмірі 4,3 мільярда доларів за порушення законів про боротьбу з відмиванням грошей та ведення незареєстрованого бізнесу з переказу грошей;
  • Чжао пішов з посади гендиректора, і йому загрожує до 18 місяців ув'язнення. Binance погодилася на п'ятирічний моніторинг дотримання вимог Міністерства юстиції США та Міністерства фінансів;
  • Комісія з цінних паперів і бірж США також подала до суду на Binance, стверджуючи, крім того, що вона продавала незареєстровані цінні папери й, як повідомляється, розслідує, чи Binance не привласнила кошти клієнтів.