«До Шовковського питання»: ексгравець Металурга назвав футболіста, який не зумів розкритися у Динамо

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1273
0 голосів
«До Шовковського питання»: ексгравець Металурга назвав футболіста, який не зумів розкритися у Динамо
Максим Коваль. Фото: Google
Колишній півзахисник Металурга Сергій Рудика розповів, чому у вихованця запорізького клубу Максима Коваля не задалася кар’єра у київському Динамо.

Сергій Рудика в ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» заявив, що Максим Коваль міг стати основним голкіпером киян.

«Він проводить непогану кар’єру, проте, здається, не повністю розкрився в Україні. Міг стати першим номером Динамо, але тут вже до Шовковського питання, який стояв до 50 років. Коваль розглядався як заміна йому».

На думку ексхавбека Металурга, Коваль не зміг конкурувати з Олександром Шовковським.

«Всі очікували, що Шовковський скоро завершить, а він ніяк цього не робив. Коваль виріс з перспективного воротаря у того, який повинен грати. Якби він ще трохи посидів у Динамо, люди б забули, хто такий Коваль».

  • Сергій Рудика в кінці 2000-х років виступав у складі запорізького Металурга разом із Максимом Ковалем, який у 2010-му перейшов до Динамо.
  • Коваль грав у першій команді Металурга з 2009-го по 2010-й роки: 22 матчі, 26 пропущених голів, шість сухих поєдинків.
  • У Динамо Максим перебував з 2010-го по 2018-й, п'ять разів залишавши клуб на правах оренди. Всього за киян він провів 106 ігор, пропустив 101 м'яч та 43 рази відіграв на нуль.
  • Наразі голкіпер виступає у тираспольському Шерифі, з яким має контракт до кінця 2023-го року.