«Це було б щось абсолютно ненормальне»: Луческу назвав збірну, яку не хоче бачити на Євро

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
330
0 голосів
«Це було б щось абсолютно ненормальне»: Луческу назвав збірну, яку не хоче бачити на Євро
Мірча Луческу. Фото: Google
Колишній головний тренер київського Динамо та донецього Шахтаря, румунський фахівець Мірча Луческу, розкритикував систему відбору на чемпіонати Європи та світу, згадавши збірну Казахстану.

Мірча Луческу вважає, що зараз потрапити на великі турніри для національних команд стало легше, ніж за часів, коли він очолював збірну Румунії. Причина в тому, що збільшилася кількість учасників.

«Зараз так багато команд, які кваліфікувалися до фінальної стадії Євро-2024. Коли я був тренером, на Євро було 8 команд, і лише 7 відбиралися через кваліфікацію. Зараз їх 24. На чемпіонаті світу буде 32, потім - 48. Дуже маленькі країни можуть потрапити на турнір».

Досвідчений фахівець привів у приклад Казахстан. Екснаставник українських грандів шокований ситуацією, коли збірна цієї країни може пробитися на чемпіонат Європи.

«Казахстан на Євро-2024? Це було б щось зовсім і абсолютно ненормальним. Це справді неймовірно, що УЄФА дозволяє щось подібне, це неймовірно», — сказав румун у коментарі для GSP. 

  • У десятому турі відбору до Євро-2024 казахи поступилися словенцям з рахунком 1:2 (другий гол на 86-й хвилині забив ексвінгер Динамо Беньямін Вербич) та втратили шанси отримати пряму путівку на турнір.
  • Таким чином, Казахстан фінішував на четвертому місці у своїй відбірковій групі, набравши 18 очок.
  • Зараз у команди все одно є шанс потрапити на турнір – через плей-оф Ліги націй. У півфіналі вона зіграє з Грецією на виїзді, якщо пройде греків – з переможцем пари Грузія - Люксембург.