Спірна позиція збірної України: експерти назвали гравця, який повинен зіграти в основі проти Італії

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
661
0 голосів
Спірна позиція збірної України: експерти назвали гравця, який повинен зіграти в основі проти Італії
Гравці збірної України. Фото: Google
Ведучі «ТаТоТаке» Михайло Співаковський, Максим Гіленко та Михайло Смоловий висловилися щодо того, хто у матчі проти збірної Італії має грати у центрі оборони команди Сергія Реброва – Микола Матвієнко чи Олександр Сваток.

У четвер, 16 листопада, національна команда нашої країни у спарингу обіграла польську Лехію, 2:0. Ведучі «ТаТоТаке» впевнені, що збірна України догравала цей поєдинок у складі, який Сергій Ребров випустить у грі з італійцями.

Єдиною спірною позицією журналісти вбачають захист. Товариський поєдинок синьо-жовті догравали з парою Ілля Забарний та Олександр Сваток.

Максим Гіленко вважає, що Ребров не відмовиться від Миколи Матвієнка у грі з командою Лучано Спалетті.

«Матвієнко виглядає непереконливо. Але у вирішальному матчі відмовитися від профільного ЛЦЗ, в якого 61 матч в збірній на користь правші, якому банально незручно буде розігрувати м'яч та в якого мінімум міжнародного досвіду? Не бачу аргументів для тренерського штабу, щоб експериментувати у поєдинку з такою відповідальністю. Отже, мій голос Матвієнку».

Михайло Смоловий віддає перевагу захиснику Шахтаря перед Олександром Сватком.

«Я не впевнений в мобільності умовного Сватка саме проти італійців. Матвієнко при усіх своїх дзиґах складає враження більш рухливого персонажа. Тому - Матвієнко».

Михайло Співаковський не впевнений у надійності Матвієнка у грі в обороні.

«Попри авторитет Матвієнка, з кожним матчем за збірну його статус «недоторканого» в очах тренерського складу поступово танув: у чотирьох останніх матчах Миколу змінювали тричі! Що втрачає збірна без Матвієнка? Якість першого пасу. Що набуває? Більшої надійності на обмеженому просторі». 

Журналіст вважає, що Сваток має зіграти проти збірної Італії.

«А з Італією його треба обмежувати. Ну і математичний доказ - єдиноборства у матчах УПЛ цього сезону: Матвієнко – 63,2%. Сваток – 66,4%. Повітряні дуелі: Матвієнко – 55,6%. Сваток – 69%. Ви вже зрозуміли - ставлю на Сватка».

  • Після перемоги над Північною Македонією (5:2) збірна Італії піднялась на друге місце в турнірній таблиці групи С. «Скуадра адзурра» має порівну очок з Україною – по 13, але кращу різницю забитих/пропущених голів і перевагу в особистих зустрічах.
  • Вирішальний поєдинок відбору, де визначиться команда, яка посяде підсумкове друге місце в групі С між Україної та Італією буде зіграно в понеділок, 20 листопада.
  • Матч пройде в німецькому місті Леверкузен. Початок гри о 21:45.