«Дали Мерседес, який пригнали з Австрії»: Шаран розповів деталі свого трансферу з Динамо в Дніпро

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2630
0 голосів
«Дали Мерседес, який пригнали з Австрії»: Шаран розповів деталі свого трансферу з Динамо в Дніпро
Володимир Шаран (в центрі). Фото з архіву Володимира Шарана
Головний тренер Минаю Володимир Шаран пригадав, як під час своєї ігрової кар’єри переходив з Динамо (Київ) до Дніпра влітку 1994 року, та які умови йому запропонували.

Володимир Шаран в інтерв’ю сайту «Український футбол» пригадав, що після переходу з Динамо до Дніпра його зустрів легендарний футболіст Олег Таран.

«Я прилетів один, мене зустрічав Таран. Дмитро Топчієв і Сергій Ковалець приїхали трохи пізніше. Було дуже приємно, що мене зустрічає така легенда футболу. Таран ‒ людина серйозна, і на перших порах він мені дуже допоміг».

Шаран вважає, що його період в Дніпрі (з 1994 по 1998 рр.) був найщасливішим у кар’єрі.

«Компанія в Дніпрі тоді зібралася дуже пристойна: Віктор Скрипник, Сергій Мізін, Віктор Полунін, Ковалець, Топчієв, Олександр Євтушок, Олександр Паляниця. Граючи крайнього півзахисника, я за сезон 1995/96 забив 11 м’ячів. Тому з Дніпра і викликали мене в збірну України».

Колишній футболіст зізнався, що йому запропонували за трансфер до Дніпра. За його словами, коли головним спонсором Дніпра стала київська корпорація Інтергаз, «гроші з Києва в Дніпро возили валізами».

«Домовленості про квартиру не було, тому я жив у службовій квартирі.Платили більше чим у Динамо. А ще підйомні дали та машину Мерседес, яку спеціально з Австрії пригнали. Дев’ять тисяч пробігу, але машина хороша. Я на ній проїздив 11 років», – розповів Шаран.

  • Шаран усього провів за Дніпро 91 матч, у яких забив 26 голів;
  • В січні 1998 року Шаран перебрався з дніпровського клубу до Карпат.