«Я куплю тобі таку ж саму квартиру»: колишній півзахисник збірної України згадав розмову з Суркісом

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
670
0 голосів
«Я куплю тобі таку ж саму квартиру»: колишній півзахисник збірної України згадав розмову з Суркісом
Григорій Суркіс, фото: ФК Динамо
Колишній півзахисник Динамо Володимир Шаран розповів про те, як він вирішував побутові питання з президентом столичного клубу Григорієм Суркісом.

Колишній півзахисник Динамо та збірної України, а нині головний тренер прем'єрлігового Миная Володимир Шаран у ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів про те, як біло-сині на початку дев'яностих вирішували житлові питання гравців.

Як сказав Шаран, умови в столиці були хорошими, але є деталі:

«Там яка ситуація склалася: говорю відверто, як воно є. В Києві я жив в трьохкімнатній квартирі, але цю квартиру на мене ніхто не оформлював. Тобто, в мене не було документів на це житло». 

Володимир Богданович розповів, як він отримав дане помешкання, хоч і не у свою власність:

«Мені дали машину, а жив я в однокімнатній службовій квартирі, потім у готелях «Україна» та «Національний». А трьохкімнатну квартиру мені дали в 1993 році, коли Динамо завоювало Кубок України – завдяки Михайлу Фоменку, якій після того фіналу дав мені ключі від цієї квартири.

Але ордер на цю квартиру мені так і не дали – тягнули з цим питанням. А що міг зробити Фоменко? Він віддав мені ключі, а далі питання щодо цієї квартири мало вирішувати керівництво. Знаходилася на колишній вулиці Червоногвардійській, а зараз Великій Васильківській – це навпроти Бессарабки». 

Також про даний нюанс він розмовляв з тодішнім босом Динамо Григорієм Суркісом:

«Григорій Михайлович спитав: «Що ти хочеш?» Кажу: «Та оформіть мені квартиру». Він говорить: «Давай поїдемо зараз до мене. Подивишся, де я живу на Липках, там велика квартира, я куплю тобі таку ж саму». На що я сказав: «Та ні. Я хочу залишитись там, де живу». Ми там сім’єю вже обжилися».

Втім, квартирні питання в столиці відійшли на інший план після пропозиції від іншого гранда українського футболу:

«Зі мною у Суркіса була ще одна людина – Ігор Бакай, який сказав, що збирає пацанів у Дніпро, і хоче забрати туди мене, Ковальця та Топчієва. Я дав йому свою згоду. Сказав, якщо Динамо я не потрібен, то поїду у Дніпро. З Суркісом ми всі питання швидко вирішили, і наступного дня я полетів до Дніпра».

  • Шаран був гравцем Динамо у 1991-1994 роках, провів за киян 109 матчів, у яких забив 14 голів.
  • 11 листопада 1995 року провів перший та останній поєдинок у складі збірної України у відборі до Євро-1996 проти команди Італії (1:3).