Ексфорвард Шахтаря та Карпат дебютував у чемпіонаті Ірану: раніше він висловлював підтримку Україні

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
680
0 голосів
Ексфорвард Шахтаря та Карпат дебютував у чемпіонаті Ірану: раніше він висловлював підтримку Україні
Густаво Бланко Лещук. Фото: Google
Аргентинський форвард Густаво Бланко Лещук, який має українське коріння та грав в УПЛ, провів дебютний поєдинок у складі іранського клубу Естегляль.

Густаво Бланко Лещук, який добре відомий українським шанувальникам футболу грою у складі львівських Карпат та донецького Шахтаря, днями провів свій дебютний поєдинок за клуб з країни-партнера росії Ірану.

Саме ця країна активно постачає війську РФ бойові дрони.

В поточному сезоні етнічний українець Бланко Лещук захищає кольори Естегляля зі столиці Ірану Тегерана. В останньому поєдинку столичного клубу Густаво допоміг своїй команді мінімально здолати Алюмініум Арак (1:0).

«Дуже щасливий і задоволений перемогою у своїй першій грі за Естегляль. Ми наполегливо працюватимемо, щоб здобувати й надалі вікторії для великої та гордої команди  Естегляль.

В очікуванні чемпіонства!», – написав Бланко Лещук на своїй сторінці в Інстаграм.

З початком повномасштабної війни Бланко Лещук неодноразово робив дописи на підтримку нашої країни, але поїхати грати до Ірану, який є військово-політичним партнером росії це йому не завадило.

  • За час професійний виступів Густаво Бланко Лещук захищав кольори аргентинських Арсенала (Саранді) та Депортіво Мерло, марокканського Відада, шведської Ассіріски, турецького Антальяспору за який грав на правах оренди, а також іспанських Ейбара та Ов’єдо.
  • В Україні аргентинець грав у складі львівських Карпат (26 матчів, дев'ять голів) та донецького Шахтаря (28 поєдинків, п'ять голів).