«Це може стати проблемою»: Левченко назвав плюси та мінуси Пушича після його призначення в Шахтар

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1001
0 голосів
«Це може стати проблемою»: Левченко назвав плюси та мінуси Пушича після його призначення в Шахтар
Маріно Пушич. Фото: ФК Шахтар
Колишній півзахисник національної збірної України Євген Левченко прокоментував призначення на посаду головного тренера донецького Шахтаря боснійського фахівця Маріно Пушича.

Євген Левченко, який не одне десятиліття пограв та прожив (і живе) у Нідерландах, назвав один незначний мінус нового головного тренера донецького Шахтаря Маріно Пушича, який також всю свою тренерську кар'єру пропрацював в командах з країни тюльпанів.

«Він працював тільки один на рік з командою Ередивізі, з Твенте. Це інший рівень. Це може стати проблемою. Але не думаю, що це великий мінус, тому що я бачив, як він спілкується з гравцями в Фейєноорді, і Маріно може налагодити контакт між гравцями та тренерами. 

Пушич буде пропонувати грати в такий футбол, як грає Фейєноорд. Ми бачили всі, як роттердамці грали з Шахтарем, і в цьому є також його заслуга».

Однак у Пушича є і плюси, які переважають мінуси.

«Я думаю, що він дуже розуміє наш український менталітет та реалії нашого футболу. Для нього це реальний шанс ‒ прийняти команду, яка знаходиться, може, не в ідеальних умовах у плані того факту, що у нас війна, але з другого боку, це великий клуб.

Маріно хотів би відчути себе головним тренером. І це ідеальний момент для того, щоб це зробити», – розповів Левченко в інтерв’ю «Українському футболу».

  • До укладання трудової угоди з Шахтарем Маріно Пушич раніше працював асистентом головного тренера в голландських клубах – Феєноорді, АЗ з Алкмаара, Вітессі та НАК Бреді.
  • Контракт між Шахтарем та Пушичем підписано до кінця сезону-2025/2026 років.
  • Після 11-ти турів (10 зіграних матчів) донецький клуб посідає другу сходинку в турнірній таблиці української Прем'єр-ліги, маючи 21 очко. Відставання від Кривбасу, який утримує перший щабель, становить два пункти.