«Ми всі зробили помилку»: Палкін висловився про звільнення ван Леувена із Шахтаря та призначення Пушича

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1188
0 голосів
«Ми всі зробили помилку»: Палкін висловився про звільнення ван Леувена із Шахтаря та призначення Пушича
Сергій Палкін. Фото: ФК Шахтар
Генеральний директор донецького Шахтаря Сергій Палкін прокоментував призначення Маріно Пушича головним тренером донецького клубу та звільнення його попередника Патріка ван Леувена.

Сергій Палкін розповів про головну причину тренерської рокіровки на тренерському містку Шахтаря: призначення боснійського фахівця Маріно Пушича головним тренером «гірників» та звільнення Патріка ван Леувена.

«Чому ми ухвалили таке рішення? Тому що вболівальники бачили, куди ми йдемо або не йдемо, який футбол ми показуємо або не показуємо. Якість футболу відповідала на всі запитання, і результати теж.

Я не стверджую, що це провина тільки тренерського штабу Патріка. Ні, ми всі зробили помилку. Але дуже швидко виправили цю помилку і йдемо далі».

Чому обрали саме кандидатуру Маріно Пушича, Палкін пояснив так:

«Нам імпонує Феєноорд. Тому що той футбол, у який вони грали і грають, – це наш футбол, це наша ДНК, це наша філософія. 50% тієї роботи, що ми сьогодні бачимо у Феєноорда – це робота Маріно Пушича. 

Його кілька разів визнавали найкращим тренером місяця, тренером року, тобто він зробив дуже і дуже багато для футболу в Нідерландах. Ми зустрілися з Маріно й вирішили, що це наш коуч», – розповів Палкін в інтерв'ю клубній пресслужбі донецького клубу.

  • Патрік ван Леувен очолив «гірників» у липні 2023 року, змінивши на посту хорватського спеціаліста Ігора Йовічевича.
  • Під керівництвом Патріка ван Леувена донецька командапровела 12 офіційних поєдинків: два в Лізі чемпіонів, один в Кубку України, дев'ять в українській Прем'єр-лізі.
  • До укладання трудової угоди з Шахтарем Маріно Пушич раніше працював асистентом головного тренера в голландських клубах – Феєноорді, АЗ з Алкмаара, Твенте, Вітессі та НАК Бреді.
  • Контракт між Шахтарем та Пушичем підписано до кінця сезону-2025/2026 років.