«Робіть, що хочете, фінансів нема»: ексфорвард клубу УПЛ розповів про катастрофічну ситуацію в команді

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
394
0 голосів
«Робіть, що хочете, фінансів нема»: ексфорвард клубу УПЛ розповів про катастрофічну ситуацію в команді
Данило Колесник. Фото: ФК Минай
За словами ексфорварда Минаю Данила Колесника, закарпатський клуб має скрутне фінансове становище, а футболістів на базі не забезпечують харчування.

Форвард Данило Колесник, який 24 жовтня залишив Минай, у ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів про те, яка нині ситуація склалася в закарпатському клубі.

Як зазначив нападник, Минай має фінансові проблеми:

«В команді є затримки по зарплаті. Нам тільки-но закрили за вересень. При тому всьому, що у Минаю одні з найнижчих зарплат в УПЛ. Хлопці, які мешкають на базі, кажуть про відсутність харчування. Нам сказали: робіть, що хочете, фінансів нема».

Колесник розповів, як футболісти виходили зі скрутного становища з харчуванням:

«Брали з собою з дому, комусь родичі переказували кошти, хтось в борги заліз. Це не рівень Прем'єр-ліги».

За словами Данила, це змусило його діяти:

«Такий стан справ мене не влаштовував, на що Білан (Сергій Білан – спортивний директор Минаю, – прим. СЕ) мені відповів: «Можеш збирати речі і їхати». Після цього в команді була напружена ситуація. Нема результатів, фінансове становище погіршилося, а в особистому плані дзвіночок, що час іти».

Колесник також розповів, який нині стан у президента закарпатського клубу Валерія Пересоляка:

«Коли в нас була гра з Оболонню, президент забрав дітей зі стадіону. Коли ми запитували про зарплату, нам казали: «У президента немає ніяких емоцій, він не бачить сенсу. Зарплат не буде. Поки так».

Наостанок форвард здивувався такому становищу в вищоліговому клубі:

«Хіба так може бути в команді рівня УПЛ? У всіх є сім'ї, хлопці на щось розраховують. Спортивний директор казав: «Офіційна зарплата вам прийшла. Все інше вже особисто».

  • У складі закарпатського клубу Колесник провів 16 матчів, в яких відзначився одним асистом, а у сезоні 2023/24 він зіграв лише вісім хвилин у матчі з Металістом 1925 (0:1).
  • Минай йде на останньому, 16-ому місці в турнірній таблиці УПЛ, маючи всього чотири бали після 11 турів.