«Пропонували підписний бонус і зарплату 10 тисяч доларів»: український гравець розповів про варіанти з Росії

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
372
0 голосів
«Пропонували підписний бонус і зарплату 10 тисяч доларів»: український гравець розповів про варіанти з Росії
Андрій Блізніченко. Фото: НК Верес
Вихованець запорізького Металурга Андрій Блізніченко, який нині виступає за Верес, розповів, що у дитячому віці мав пропозиції від російських клубів.

Андрій Блізінченко пригадав, що під час свого становлення у запорізькому Металурзі мав пару варіантів продовжити кар’єру у рф.

Спочатку в нього була нагода перебратися зі своїм першим тренером Миколою Роздобудьком до Краснодару.

«Роздобудько поїхав до Краснодару. Він запропонував 10-11 гравцям поїхати із ним. На той момент про Краснодар взагалі ніхто не знав. Це потім він вже став більш менш відомим клубом. Плюс до цього, вже тоді не було особливого бажання їхати до рашки, тому мої батьки відмовилися».

Також у Блізніченка була можливість перебратися до московського Спартака.

«Мені було років 15-16. Пропонували досить непогані гроші на той час… Але перспектива опинитися на самоті у чужій країні дуже відлякувала. Сказав батькам, що не зможу там сам жити. До того ж ми чітко усвідомлювали, якщо кличе Спартак, то будуть й пропозиції від великих українських клубів».

Футболіст зізнався, яку саме суму йому пропонували у москві.

«160 чи 180 тисяч доларів підписний бонус та зарплатню десять тисяч доларів на місяць у перший рік зі збільшенням у кожний наступний сезон», – розповів Блізніченко.

  • Нагадаємо, що Блізніченко був у структурі Металурга з 2007 по 2012 рр.;
  • У 2012 році він перебрався до Дніпра.