«Даю папір, пишемо дві суми: в кого більша, на тій і сходимось»: як ексзірка Динамо переховувався від Суркіса

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
876
0 голосів
«Даю папір, пишемо дві суми: в кого більша, на тій і сходимось»: як ексзірка Динамо переховувався від Суркіса
Микола Морозюк. Фото: ФК Динамо
Колишній півзахисник київського Динамо Микола Морозюк пригадав, як свого часу не хотів продовжувати контракт зі столичним клубом, але президент біло-синіх Ігор Суркіс його перехитрив.

Микола Морозюк, який свого часу навіть виводив київське Динамо на ігри з капітанською пов’язкою, відверто розповів, що був час коли він не хотів пролонгувати трудову угоду зі столичним грандом.

«Коли я був в оренді в Оболоні, у мене залишався рік контракту з Динамо, і я відмовлявся підписувати новий. Суркіс не хотів відпустити мене в оренду на рік, а я хотів потім піти в іншу команду на повноцінну основу. 

Довго ми його (Суркіса) вмовляли. Навіть Максимов просив, щоб мене відпустили».

Переховувався від Ігоря Суркіса Морозюк зо три місяці, не відповідаючи на жодні телефонні дзвінки, але від боса Динамо втекти не вдалося.

Якось Микола вирішив інкогніто сходити на стадіон і подивитися гру біло-синіх, де його і «спалили».  

«Я у брудний в формі, прямо з тренування, не мився, приїжджаю на Динамо, паркуюсь, йду в касу, беру квиток і в машину. Дивлюсь навколо моєї автівки стоїть охорона. 

І тільки палець такий – Ігор Михайлович каже: «Сюди. До мене в офіс». Вже все, тікати немає куди». 

Під час очної ставки маститий Суркіс переграв молодого Морозюка, зігравши на психології. 

«Він каже: «Яку зарплату хочеш? Давай так, я тобі даю папірчик і в мене папірчик, пишемо дві суми: в кого більша, на тій і сходимось». Я думаю: краще більше написати, ніж менше. 

Написав, а в нього виявилося, що більша. Він питає: «Влаштовує?» – «Так». Все, я підписав і поїхав в шоці», – розповів Морозюк в інтерв'ю в інтерв’ю Еллі Іванюкович для FanDay.

  • 35-річний Морозюк є вихованцем київського Динамо. Найбільших успіхів у кар'єрі він досяг у своєму рідному клубі. У складі біло-синіх футболіст провів 117 матчів, у яких забив дев'ять м'ячів та віддав 24 результативні передачі.
  • За час професійної кар'єри Микола Морозюк, окрім Динамо, захищав кольори столичної Оболоні, Кривбасу, Металурга з Донецька, турецького Різеспора, одеського Чорноморця та російського ФК Красава.
  • У складі національної збірної України Морозюк провів 14 матчів: один гол.